Нам потрібно: 1 апельсин, 1 морква, лимонна кислота, цукор, вода - 3л.
Апельсин і моркву почистити ( з апельсина зрізати цедру, білу шкірочку, тільки беремо мякоть) і подрібнюємо блендером ( робимо кашку). До води (бажано кипяченої і холодної) додаємо кашку з моркви і апельсина, цукор і лимонну кислоту за смаком. ( я давала 4 ст.л. цукру і 1ч.л. кислоти). Все це добре перемішати і поставити на ніч на холод. Зранку процідити і перелити в пляшки, поставити у холодильник.
Смачного! Рецепт з нету.
Повідомлення відредагував oksana d - 28 червня 2012 23:09
1/2 качана великої білокачанної капусти( в мене 1 маленька), гриби любі (в мене печериці) - 500 г, 1 цибулина, олія для смаження, 1 ст.л. борошна, 200 г сметани, твердий сир - 100 г, сіль, перець.
Капусту розрізати на 4 частини і опустити в киплячу підсолену воду, варити 10 хв, відцідити. Духовку нагріти до 200С. Гриби порізати крупно, цибулю кубиками. На розігрітій сковорідці обсмажити гриби і цибулю десь біля 10 хвилин, посипати борошном і підрум'янити , добавити сметану, чуть-чуть води, посолити, поперчити і накрити кришкою. Тушити на маленькому вогні 10 хвилин. Форму, в якій будете запікати змазати олією. Викласти половину капусти рівним шаром, потім половину грибного соусу, присипати сиром і повторити .( я робила один шар).
Поставити в духовку на 15-20 хвилин. Смачного!
Рецепт з нету. Смакота неймовірна.
Повідомлення відредагував oksana d - 28 червня 2012 19:49
Маю питання до рецепту "Капуста з грибним соусом".Що робити з капустою? Як її різати,просто на четверо і відварити,чи потім дрібніше порізати?
Я капусту розрізала просто на 4 частини, але вона в мене була маленька і обовязково вирізати кочерижку. На наступний раз я буду розрізати на більше частин, бо як для мене, коли менші частини, то смачніше.
3 грушки, 200 г горіхів, 200 г масла, 150 мл молока, 2 яйця, 4 ст.л. борошна, 4 ст.л. цукру, 1 ч.л. порошку до печива, сіль.
75 г масла ( я давала 40г), цукор і порізані кубиками груші покласти в сковорідку і закармелізувати ( 10-15 хвилин). Відділити білки від жовтків. Жовтки, борошно, порошок і сіль - збити міксером. Добавити масло , горіхи(або порізати або збити блендером) і молоко. Все перемішати і додати збиті білки. На дно форми викласти грушки і залити тістом. Випікати 30-35 хвилин при 180С. Після випічки дістати форму і покласти зверху тарілку і все разом перевернути. Тепер грушки будуть зверху, а тісто внизу. Зверху можна посипати пудрою. Смачного!
Рецепт із сайту"Хлібопічка".
Повідомлення відредагував oksana d - 28 червня 2012 21:49
Цей тортик досить смачний і легкий , а літом смакує особливо.
Нам потрібно: 200 г печива "Хрустик з маком", 500 г сметани,1 склянка цукру, 30 гр желатину, 1 склянка води, 150 г ізюму, 150 г горіхів ( в мене небуло).
Печеня поламати, добавити ізюм і порізані горіхи. Сметану збити із цукром. Желатин розвести в склянці гарячої води і вилити в сметану, добре перемішати. Форму для торта застелити плівкою, висипати хрустик з ізюмом і горіхами, залити сметаною із желатином. Поставити в холодильник на чотири години. Зверху я посипала кокосовою стружкою. Смачного!
Рецепт з нету.
Повідомлення відредагував oksana d - 29 червня 2012 20:40
Нам потрібно: 1 головку цвітної капусти (невелику), 2 цибулини, 1,5 склянки молока, 150-200 г твердого сиру, 2 ст.л. борошна, сіль, перець, 100 г вершкового масла.
Капусту розібрати і відварити в підсоленій воді десь біля 10 хвилин ,якщо хочете, щоб вона хрустіла, акщо не хочете, то хвилин 20 . Відцідити. Цибулю дрібно порізати і обсмажити на маслі, добавити борошно, посолити, поперчити, неперервно помішуючи влити молоко - довести до кипіння і виключити.
У форму викласти капусту
Залити молочним соусом і зверху посипати тертим твердим сиром.
Запікати у розігрітій духовці при 200 С - 15-20 хвилин. Смачного!