Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Твори добро!!, Зробимо життя людей,що потребують допомоги сповненим добром
Roksolana
12 квітня 2013 06:50
Повідомлення #351


Файна господиня
  • 51

Репутація: 569
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 586
Реєстрація: 27.12.2011

ICQ:--

Бали: 1354
Сучасна притча: "Хто має"

- Не просіть Господа позбавити вас від труднощів, спокус і недоліків, а боріться з ними своїми силами і перетворюйте їх на переваги, - сказав якось отець-настоятель.
- Своїми силами? Але ви ж казали, що сил своїх ми не маємо, що сили даються нам Богом? - Запитав послушник.
- Дай спочатку ти мені відповідь ось на яке питання, - сказав настоятель. - Коли ти вперше пішов до школи, у тебе не було знань, а після завершення навчання вони в тебе вже були. Звідки ж вони взялися?
- Від вчителя, звичайно ж, - відповів послушник.
- Учитель давав всім вам одні й ті ж знання, але чому ж не всі однаково їх засвоювали? - Продовжував допитуватися настоятель.
- Просто я докладав багато зусиль, старанності і багато роздумував, от тепер і маю ці знання.

- А може, вчитель давав тобі знань більше, ніж іншим? - Припустив настоятель.
- Ні. Учитель неупереджено ставився до всіх нас і нікого не виділяв. Хто хотів, брав його знання і завдяки ним дізнавався навіть те, чого вчитель нам не давав. А хто не хотів вчитися і докладати зусиль, щоб засвоїти знання, той не займався, а просто просиджував штани і незабаром забував ту дещицю, що засвоїв від учителя.
- Ось ти сам і відповів на своє запитання, бо те ж саме відноситься і до життя, - сказав настоятель. - Одні й ті ж життєві обставини по-різному впливають на нас. Хтось виносить з них дорогоцінні зерна досвіду, що перетворюють життя, а хтось або не побачить їх, або розгубить, через що їх душі залишаються голодними. Від нас залежить, чи зможемо ми, приклавши свої невеликі зусилля, увагу і старанність, подолати труднощі, спокуси й недоліки і витягти закладені в них божественні зерна Сили, Любові і Мудрості. Пам'ятай, «хто має, дасться йому і примножиться, хто ж не має, забереться від нього й те, що має».

--------------------
Ранок з щастя починається, щастя мамі усміхається!
Перейти на початок сторінки
Roksolana
12 квітня 2013 06:52
Повідомлення #352


Файна господиня
  • 51

Репутація: 569
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 586
Реєстрація: 27.12.2011

ICQ:--

Бали: 1354

Сучасна притча: Світло в ночі
Одна жінка скаржилася сусідці на подругу, що образила її. Сусідка заспокоювала ту і вмовляла пробачити подругу.
- Пробачити? Та як же це? Після того, що вона мені зробила? Адже вона така зла! Ні, зло не можна прощати - сказала жінка. І взагалі, чому я повинна любити людей, які не люблять мене, чому я повинна робити добро, коли навколо мене усі обманюють, зраджують і роблять капості?
- Розкажу я тобі одну історію - каже їй сусідка. - Жив на світі чоловік. І просив він Бога зробити так, щоб по ночах було світло, щоб свічок не запалювати, і щоб взимку було тепло, щоб піч не топити. Але Богу видніше, що і як має бути, тому не послухав Він прохання людини. Розсердився на Нього чоловік і вирішив: «Ах, Ти так, так? Ну, тоді і я не буду ночами запалювати світло і не буду ним світити Тобі. І взимку піч топити я теж не буду, щоб її теплом не гріти Тебе. Я навіть двері на вулицю відкривати буду, тоді подивишся, як тобі холодно буде».

- Ну й дурень же він, - перебила жінка розповідь сусідки, - думав, що своїм світлом він висвітлює Бога, а своїм теплом зігріває Його в лютий мороз. Та це в першу чергу треба було йому самому.
- Так чому ж ти, - запитала сусідка, - робиш теж саме?
- Я? - Здивувалася жінка.
- Так, ти. Чому ти тушиш світло своєї любові, коли навколо тебе згущується темрява, і чому ти не запалюєш вогнища свого серця, коли навколо віє холодом людських сердець? Чи не краще, ніж сидіти в темряві і чекати поки хтось посвітить тобі, самій запалити світло і посвітити і собі і іншим. Адже тоді й ти сама побачиш шлях, і, можливо, навколишні побачать його і підуть за ним разом з тобою рука об руку. І чим сидіти в холоді і чекати поки хтось зігріє тебе, чи не краще розпалити вогнище свого серця і його теплом зігрітися самій і зігріти серця інших людей, і тоді від їх потеплілих сердець не буде віяти таким холодом.

--------------------
Ранок з щастя починається, щастя мамі усміхається!
Перейти на початок сторінки
Darka
12 квітня 2013 06:56
Повідомлення #353


Файна господиня
  • 51

Репутація: 621
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1319
Реєстрація: 12.11.2012

ICQ:--

Бали: 712
Якось Господь Бог вирішив наділити дітей світу талантами.

Французи вибрали елегантність i красу, угорці - любов до господарювання, німці - дисципліну i порядок, росіяни - владність, поляки - здатність до торгівлі, італійці одержали хист до музики...

Обдарувавши всіх, підвівся Господь Бог зі святого трону i раптом побачив у куточку дівчину. Вона була боса, одягнута у вишиванку, руса коса переплетена синьою стрічкою, на голові мала вінок із червоної калини.

- Хто ти? Чого плачеш? - запитав Господь.

- Я - Україна, а плачу, бо стогне моя земля від пролитої крові й пожеж. Сини мої на чужині, на чужій роботі, вороги знущаються з удів та сиріт, у своїй хаті немає правди й волі.

- Чого ж ти не підійшла до мене раніше? Я всі таланти роздав. Як же допомогти тобі? Дівчина хотіла вже йти, та Господь Бог, піднявши правицю, зупинив її.

- Є у мене неоціненний дар, який уславить тебе на цілий світ. Це - пісня.

Узяла дівчина - Україна дарунок i міцно притиснула його до серця. Поклонилася низенько Всевишньому i з ясним обличчям i вірою понесла пісню в народ.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
12 квітня 2013 09:57
Повідомлення #354


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
Цитата: Roksolana
Сучасна притча: "Хто має"

Цитата: Roksolana
Сучасна притча: Світло в ночі

Цитата: Darka
Якось Господь Бог вирішив наділити дітей світу талантами.


Роксоланочко, Darka, не перестаю захоплюватись вашою душевністю!! Дякую за такі потрібні та проникливі дописи!!!



Жінки своєю силою дивують чоловіків.

Вони ростять дітей, виносять всі труднощі, але в той же час світяться щастям, любов'ю і радістю.

Вони посміхаються, коли хочуть кричати.

Вони плачуть, коли дуже щасливі і сміються, коли переживають.

Вони борються за те, у що вірять.

Вони не приймають відповіді «ні», коли вірять, що є рішення краще.

Вони відмовляються від нового взуття, але купують її своїм дітям.

Вони плачуть, коли їх дітям щастить і радіють, коли друзі отримують нагороди.

Вони знають, що дотиками і поцілунками можуть вилікувати розбите серце.

Серце жінки - ось що змушує крутитися світ!



Перейти на початок сторінки
Ксенічка
12 квітня 2013 10:40
Повідомлення #355


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656


Існує прекрасна традиція: розписувати візерунками яйця на Пасху. Оригінальну ідею втілила у життя сім'я Крафт з Німеччини, яка ось вже більше сорока років прикрашає справжнє пасхальне дерево.



Зараз на дереві красуються вже більше 10 000 розфарбованих різними візерунками і квітами яєць, з яких видуті жовток і білок. Перший раз дерево було прикрашене в 1965 році. На ньому висіло всього 18 розфарбованих пластмасових яєць. Хто б міг подумати, що протягом 47 років кожен рік, на Пасху вірні традиціям німці будуть продовжувати прикрашати це дерево.



Засновником ідеї був Фолькер Крафт. За його розповідями, він вперше побачив пасхальне дерево ще будучи хлопчиком. Ця ідея цілих 20 років не залишала його, поки він вперше не прикрасив яйцями дерево біля свого будинку. Через деякий час йому почали допомагати його дружина, а трохи пізніше і діти підключилися до прикраси цього прекрасного символу пасхи.



Тепер на Пасху до будинку сім'ї Крафтів стікаються натовпи туристів, які хочуть просто подивитися на неймовірної краси пасхальне дерево, яке дарує їм відчуття добра і свята.








ekaterinamarmy
Перейти на початок сторінки
Маруня
12 квітня 2013 18:57
Повідомлення #356


Молода господинька
  • 34

Репутація: 38
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 52
Реєстрація: 27.04.2012

ICQ:--

Бали: 424
Мирослав Дочинець
Не роби з людей собі ні ворогів, ні друзів

Сонце сходить і заходить - для тебе. Робота спориться після сходу сонця. Звикни до цього і буде міцним тіло і здоровим дух. А мозок найліпше відпочиває і яснішає у вечірньому сні. Так чинять монахи і вояки. І мають силу служити.
Добре серед дня подрімати півгодини горілиць, щоб кров освіжила голову і лице. Але краще не після їди, бо тоді кров густа і жир ліпиться до судин. Чоловік дочасно старіє, гасне пам'ять.
Менше посижкуй, але спи вдосталь. Літній чоловік, котрий не при роботі, має ходити щодня по 2-3 години без огляду на погоду.
Намагайся більше бути просто неба. Привчи себе жити в прохолодному помешканні. Досить, щоб ноги і руки були в теплі, зате голова - в свіжості. Тіло марніє і старіє від тепла. В Уссурійських лісах я знав старезного китайця, що завжди ходив у ватяному одязі, зате в хижі майже ніколи не топив.
Здоровому і поважному в літах (коли не піст!) не зашкодить краплина вина чи ковток чистої горілки. Але не більше, ніж на палець-два в келишку. Так, щоб лише рот сполоснути. Краще настоянку на хріні, часникові, павутинні, на глоді, калгані. А не питимеш - нічого не втратиш. Багато питимеш - утратиш усе. Будь завжди в такому стані, щоб Богу не було мерзко навідатися до тебе.
Кволе, мерзлякувате тіло кріпи травами. Жменьку трав, ягід, листя, гілок смородини, малини, суниці запарюй джерельним окропом і пий цілий день. Зимою від цього великий хосен.
Не забувайте про горіхи. Горіх схожий на мозок наш. У ньому сила для мозку. І сила чоловіча. Добре щодня вживати горіхової олійки чайну ложечку.
Якщо маєш добру жінку, радій. Це дарунок небес. Не сходься з багатьма - і для тіла мерзота, і для душі виснаження. Чари жіночі скороминущі, а туман в очах довго стоїть. Якщо немає жінки, не переймайся. Це другий дарунок долі. Так більше наблизишся до небес. Бо мало яка жінка настановлює чоловіка на благодатне.

Через поле смиренне прийдеш до тихої води

Дослухайся свого серця і тобі відкриється, для чого тебе «покликано», в чому міра твого призначення. Може ти прислужишся одній людині, може - світові, а може - Богу.
До людей будь рівно добрий і уважний. Кожен з них, навіть найпустіший, чогось навчить. Не роби з людей собі ні ворогів, ні друзів. І тоді не матимеш з ними клопоту.
Виховуй волю розуму і спокій душі. Це - щастя.
Те, що тобі належне, само дасться. Лише навчися смиренно чекати. Те, що тобі не належить мати, і чекати не слід. Нехай душа буде легкою.
Не вір у забобони, звіздарство, не вдавайся до ворожби. Тримай душу і серце в чистоті.
Коли прикро на душі, треба багато ходити. Краще полем, лісом, над водою. Вода понесе твою журу. Але пам'ятай: найкращий лік для тіла і душі - піст, молитва і робота для рук.
Розпочинай і звершуй день з подяки. А перед відходом до сну довірливо вручай Господу свою душу до нового дня.
Приймай радощі і знегоди з подякою. Все це милість Божа. Навіть випробовування. Бог ніколи не посилає більше, ніж ми можемо знести. Що більші випробовування, то більше від тебе хочуть. Через поле смирення прийдеш до тихої води. Благодать буде найвищою тобі заслугою.
У тиху годину сідай у самоті і споглядай світ природи, намагаючись розчинитися в ньому. І серце наллється спокоєм.
Кожна ранкова зоря для мене є ніби новим життям. Прагну, щоб кожен день залишив по собі любовно зроблене діло, набуте знання, якесь добре зусилля над собою. Так за роки, десятиліття я перекраяв себе заново, зародив у собі нову людину. Хоча замолоду не було гріха, який би мене не обтяжував.
Нині я раджу тим, хто курить, п'є, гуляє, лихословить, вдається до грошових ігор, - не впадайте у відчай. Досить викорінити один порок, а інші десять зникнуть. Лише прислухайтесь до своєї душі. Усі добрі закони записані там.
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
13 квітня 2013 00:02
Повідомлення #357


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
Цитата: Roksolana
Дівчата мені прислали книжку, точніше записи одного довгожителя з Закарпаття, який прожив 104 роки Андрій Ворон. Читаю з захопленням, і подумала можливо вам би це було цікаво прочитати, там 30 сторінок, я дам тут один абзац :) якщо когось зацікавить, то будь-ласка вишліть мені в ПП свій імейл і я вам перешлю. Скажу чесно що чим дальше читаю тим цікавіше а починається так:«Десятиліттями я живу в одному місці. Роблю одну роботу. Веду бесіди з одними людьми. Сідаю за той же стіл у той же час і їм майже однакову їжу. Лягаю в один час в одне ліжко...Минають літа, але ніщо не міняється — ні довкілля, ні я. Бо не міняється моя душа. І це добре. Дивлюся на образи діда, батька, на своїх онуків і правнуків - і здається, що я на цьому світі був завжди. І буду вічно...»І ще маленкий уривок: "Не май одразу по кілька великих бажань. Водночас долають лише одну вершину. Не метушися. Будь зібраним і завжди пам'ятай, чого хочеш. Тоді навчишся вибирати головне з-поміж дрібного."

Роксоланочка вже колись частиночку цікавої бесіди про таку гарну людину нам розповідала, дякую було дуже цікаво .
Маруня, дякую за цікавого дописа, за так хороше доповнення.




Дорогі дівчата. Я знаю що ви відпочиваєте та є людина, яка зголосилась за порадою і ми знаємо переживання Олі-ole4ka, тому хочу попросити тих хто душевно підготовлений помолитись за Олічку.

Благословення для хворих
Хай Господь Ісус буде біля Тебе,
щоб захищати тебе;
в тобі, щоб берегти тебе;
перед тобою, щоб вести тебе;
позаду тебе, щоб підтримати тебе.
Той, Хто живе і царює навіки вічні.
Амінь.

Прошу помолитись за Олю.

Отче. Господи нашого життя, навчи…Олю серцем приймати фізичне чи моральне терпіння в дусі покладання на Твоє Провидіння, як подарунок Твоєї любові та ласки, який призначений, щоб збагатити і очистити її душу. Навчи її вільно приймати його, без жалю та завчасної злості, з великодушним серцем, яке відмовляється здаватися чи відступати у байдужій покорі, з глибокою вірою, у твердому переконанні, що Ти ведеш нас найкращою стежкою, з живою надією і впевненістю, що він прийде до ще досконалішої радості, в апостольському баченні майбутнього задля добра душ і задля великих намірів Церкви. І не тільки приймати його, але й жертвувати його, перебуваючи у рабстві любові, яка бажає завжди віддавати більше.
Щедрий Господи, я приходжу, щоб попросити Тебе за…Олю я благаю Тебе, щоб Ти дав їй здоров’я, цілковитого зцілення і духовного добра.
Я хочу приєднатись до тих, хто шукає Тебе у молитві, і я хочу перемогти мовчанку тих, які цього не роблять.
Я хочу принести Тобі усе побоювання її серця та прикликати Твоє милосердя і допомогу для неї.
Я приходжу, щоб попросити Твоєї допомоги для найпотаємніших сліз її душі, тих, про які тільки Ти знаєш і можеш утішити.
Підтримку і турботу, які відкинув брак мого милосердя до неї, я хочу осягнути через свої молитви.
Я також хочу додати до свого покірного благання всю свою ревність і бажання зробити тих, хто страждає, радіснішими.
Нехай ця молитва водночас виразить моє найглибше віддавання себе, яке вчинить її ще більше вислуханою на користь хворих.
В ім’я Ісуса.
Амінь

Повідомлення відредагував Ксенічка - 13 квітня 2013 00:03
Перейти на початок сторінки
Roksolana
13 квітня 2013 01:23
Повідомлення #358


Файна господиня
  • 51

Репутація: 569
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 586
Реєстрація: 27.12.2011

ICQ:--

Бали: 1354
Я буду молитися за здоровя Олі, Ксенічка дякую за гарну молитву. Також можна своїми словами щиро попросити в Бога допомоги! Бажаю вам усім Божого благословення!

--------------------
Ранок з щастя починається, щастя мамі усміхається!
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
14 квітня 2013 00:10
Повідомлення #359


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
Цитата: Roksolana
Бажаю вам усім Божого благословення!

Роксоланочко, дякую тобі!!

Вірю, що якщо ми разом попросимо про таку нашу потребу, Господь нас почує. Дякую всім хто зголосився на молитвенну допомогу!!

Ісусе Христе Боже наш! Коли хвора жінка з вірою великою доторкнулась до краю одежі Твоєї, вона стала здоровою. По вірі її Ти дав їй. З такою вірою і я вдаюся до Тебе, Лікарю всіх, допоможи рабі Твоій Олі в її недузі. Дай їй спокій душевний і силу тілесну, поблагослови її сном спокійним, а з ним і здоров'ям, і силою, і підійми її з ложа хвороби. Господи, ласка Твоя нехай буде над нами, бо ми надіємось на Тебе.
Амінь


Дівчатка, прошу Вас про щоденну молитву за одужання Олі, повірте так Бог нас почує. І ніякі словесні поради не можуть зрівнятись з молитвенним проханням до Бога.
Дуже Вас прошу!!

( Я, розумію що декого з вас бентежить моя настирливість в такого роду дописах та в такому випадку минайте такі теми, а ті хто може зголоситись на заклик будьте поряд , кожного дня прошу ..дуже..дуже..)
Перейти на початок сторінки
Маруня
14 квітня 2013 11:08
Повідомлення #360


Молода господинька
  • 34

Репутація: 38
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 52
Реєстрація: 27.04.2012

ICQ:--

Бали: 424
Ксенічка,
Дівчатка, прошу Вас про щоденну молитву за одужання Олі, повірте так Бог нас почує. І ніякі словесні поради не можуть зрівнятись з молитвенним проханням до Бога.
Дуже Вас прошу!!

Підтримую, молитимусь. Бачила в житті чудо зцілення молитвою.
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 1 жовтня 2024 11:52

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 16
Гостей: 12
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100