Роксоланочко, дякую!! Ти так уміло підбираєш дописи, все потрібне та дуже актуальне в часі сьогоднішньому!! Щиро дякую тобі!!
Вдячна молитва
За сонця квітку полум'яну, За радість, що в душі не в'яне, За мить життя, звичайну мить, Яка до вічності стримить, За крила тихої молитви І за молитви крила тихі, За те, що чую голос Твій, І за сльозу, що крапле з вій, За неба очі голубі, Мій Боже, дякую Тобі! Зоряна Живка
- Ти такий мудрий, ти завжди в гарному настрої, ніколи не злишся - допоможи і мені бути таким.
Учитель погодився і попросив учня принести картоплю і прозорий пакет.
- Якщо ти на когось розізлишся і затаїш образу, - сказав учитель, - то візьми одну картоплину. З одного її боку напиши своє ім'я, з іншого ім'я людини, з якою стався конфлікт, і поклади цю картоплину в пакет. - І це все? - Здивовано запитав учень.
- Ні, - відповів учитель. Ти повинен завжди цей пакет носити з собою. І кожен раз, коли на когось образишся, додавати в нього картоплину. Учень погодився.
Пройшов якийсь час. Пакет учня поповнився ще декількома картоплинами і став уже досить важким. Його дуже незручно було завжди носити з собою. До того ж та картопля, що він поклав на самому початку, стала псуватися. Вона покрилася слизьким гидким нальотом, деяка проросла, деяка поцвіла і стала видавати різкий неприємний запах.
Учень прийшов до вчителя і сказав:
- Це вже неможливо носити з собою. По-перше пакет занадто важкий, а по-друге картопля зіпсувалася. Запропонуй щось інше.
Але вчитель відповів:
- Те ж саме відбувається і в тебе в душі. Коли ти на кого-небудь злишся, ображаєшся, то в тебе в душі з'являється важкий камінь. Просто ти це відразу не помічаєш. Потім каменів стає все більше. Вчинки перетворюються на звички, звички - в характер, який породжує смердючі пороки. І про цей вантаж дуже нелегко забути, адже він надто важкий, щоб носити його постійно з собою. Я дав тобі можливість поспостерігати весь цей процес з боку. Кожен раз, коли ти вирішиш образитися або, навпаки, образити когось, подумай, чи потрібен тобі цей камінь.
Повідомлення відредагував Roksolana - 7 квітня 2013 05:42
--------------------
Ранок з щастя починається, щастя мамі усміхається!
Твори добро для миру в серці, Для тих, що ждуть його і ні. Твори добро в подяку неньці, Для слави Бога і землі, Щоби твої світились очі, Не від забав пустих і втіх, Щоб серед дня і серед ночі Ти була б променем для всіх, Щоб у душі твоїй криниця Не висохла в пекучі дні, Щоби добра твого зернина Дала плоди рясні землі, Щоб виноградною лозою Твої укрилися шляхи, Щоби солодкою сльозою Для тебе спогади були, Щоб не ховатись, не жаліти І не прогавити чогось, Бо треба вчитися любити І розуміти кожну дрож. Немарно в світі все існує, Немарно нам життя дано. Всі кажуть: „Світ краса врятує” Я кажу: „Світ спасе добро!” Тетяна Щур !1987р)
Повідомлення відредагував Ксенічка - 10 квітня 2013 01:53
Ксенічка, Чудові і правдиві слова у вірші. Та на жаль багато людей обпікалося через зраду, помсту, ненависть, зависть і вони захотіли якось себе захистити від того. Тому створили захисну маску холодності та байдужості.
--------------------
Не той дурний, хто не знає, а той, хто знати не хоче.
Ксенічка дорогенька, щиро дякую тобі за доброти вогник який несеш на сайті, адже ми не тільки готуємо для живота, але і для душі черпаємо їжу з цього сайту чудового! Всіх благ!
--------------------
Ранок з щастя починається, щастя мамі усміхається!
Ксенічка,Чудові і правдиві слова у вірші. Та на жаль багато людей обпікалося через зраду, помсту, ненависть, зависть і вони захотіли якось себе захистити від того. Тому створили захисну маску холодності та байдужості.
bozhena,все правильно) нікого не засуджую)) дуже сподобавсь вірш)
Цитата: Roksolana
доброти вогник
Тобі Роксоланочко, щиро дякую за все!!! Дякую всім кому ця тема близька, та мабуть я вже багато нарозказувала)) тому як є бажання продовжіть ..не дайте занепасти))
Хоч добро робить не..лег..ка штука Ти не.. бійсь вузьким шляхом іти Хоч на серці навіть тяжка мука Сій добро бо цим щасливий ти...
Повідомлення відредагував Ксенічка - 10 квітня 2013 01:55