Йшла недостойна до достойних в дім. Вона почула, що гостює в нім Той, Хто великі звершує дива. Вона була тілесно не каліка. Казали: «Вона грішниця велика!» А в ній душа була вже ледь жива.
Той гріх-тиран так вимучив її, А люди — і далекі, і свої — Одне лише давали їй: судили. Але Ісус у Симона в гостях! Й наважилась: несла свій скарб в руках, Зайшла і біля ніг Христа схилилась.
З очей, ні, з серця сльози ручаєм, Бо серце вчуло той жаданий щем: Не осуду — небесний дотик миру. Ті ручаї стікали на ступні Ісусові, спітнілі й порошні; Волоссям витирала і мастила миром.
Мужі достойні змовкли при столі, І Симон уже висновки свої Робив про Гостя, не віддавши шани; А в душу жінки Божий мир спливав — Той, Хто серця вивідує, сказав: «Іди із миром — все тобі прощаю!»
Велів Він учням: «Йдіть в достойних дім. Як дім достойний — лишиться мир в нім, А якщо ні — ваш мир піде із вами!» В дім Симона мир Божий завітав, Та Симон його серцем не шукав, А та, яка шукала, то придбала.
Дух Божий нині йде в доми до всіх: Бог бачить серце, яке змучив гріх, Де Бога кличуть й хиляться в пошані — Він завітає в той сердечний дім, І простить гріх великим і малим, І прийде Божий мир із покаянням.
Не думайте: «Я не достойна цього!» Прощає Бог! Велика милість в Нього! Спасає Бог не праведних, а грішних. Той більше любить, кому простять більше! Ольга Лазарук
Повідомлення відредагував Ксенічка - 10 квітня 2013 00:35
Він важко дихав. Йти було несила. Ще крок. Останній. Та: "Ілле! Чого ти тут, пророче?" Оніміло Вдивлявся в обрій: "Він?" Але... "Але ж Ти добре, Господи, все знаєш... Чого ж запитуєш? Втомивсь Боротись вже... Я сам... І знов чигає Ота блудниця... Подивись, Вона вже душу й серце з’їла, Вона всіх знищила... А я... Билина в полі. Сам один. Безсилий... Лишилась ревність. Й то — Твоя..." Легенький вітер, ніжний, як утіха, Лице пророка освіжив. Не в гуркоті, не в блискавці, а тихо, Як батько Бог заговорив. "Ти сам, Ілле? Я ж був завжди з тобою В твоїх походах проти зла. Це ж Я стояв з Ваалом у двобої Поперед тебе. І вела Моя рука тебе в духовні злети... А втім... Сім тисяч чоловік Таких, як ти, в ізраїльських наметах Палають ревністю. Ти звик До перемог, чудес, розмов зі Мною. Чому ж враз руки опустив? Чому заплакав? Ти ж, як за стіною, За Мною був. А скільки див Явив ти, муже, грішному народу! Вставай тепер, бо знову ждуть Тебе нові нескорені висоти. Та зрозумій пророка суть: Щоби насправді стати мужем Божим, Пройти потрібно без вагань З тріумфом переможця й стан ворожий, І прірви всі розчарувань. Коли втікатимеш від грішного престолу, Від гніву царської змії, Навчися на руїнищах Ваала Здолати сумніви свої". Юрій Вавринюк
Повідомлення відредагував Ксенічка - 11 березня 2013 14:48