рецепт мариновиних слив переписала у власниці ресторану, де готують їх вже декілька років підряд, казали, що смачно, я ж зробила їх вперше цього року гарний урожай
Слива маринована
1 відро сливок зі щільною м'якоттю та рівномірного забарвлення, залити гарячим сиропом-маринадом:
2 кг цукру закип'ятити з 750 мл.оцту
зверху всипати по пів пачки гвоздики, духмяного перцю, 4-5 лаврових листки
щодня сироп зливати, закип"ятити та знову заливати ним сливки, так повторити 4 рази, після чого сливи розкласти по банках, маринад закип"ятити, залити ним сливи і закрити банки стерильними кришками.
хочу додати ,що не всі сливи відразу будуть покриті заливкою, але через деякий час вони "осядуть"
готова до споживання (банки зберігати в холоді)