Мамулін пиріжокДуже люблю рецепти своєї мами, чогось по них мені завжди все вдається!
Напевно рецепт цих пиріжків звичний, але він від моєї мамульки!!!
Засипати пачечку(100 гр.) дріжджів цукром, нехай розійдуться. За цей час розтерти 2/3 пачки(250 гр.) маргарину з 2,5 літри муки. 4 яйця збити із стаканом цукру в окремій посудині.Тоді, вже до рідких дріжджів влити літру тепленького молока (не гарячого), додати чайну ложечку солі(повну).Тепер все змішуємо муку з маргарином і яйця з цукром і дріжджі з молоком. Замішуємо тісто(яке за моїм правилом треба довго місити, щоб воно аж "дихало" в руках). Ставимо хай підкисає!Як вже тісто хоче прогулятися( тобто вилазить з баняка)
беремо його і знову трішки вимішуємо, а потім виробляємо пиріжки. Які і з чим, то вже по вашому бажанню!Даємо їм ще раз підкиснути, мастимо збитим яйцем, посипаєм хто чим любить, а тоді в духовку на 30-40хв. Виходить десь з відро пирогів, так що на маленьку сім"ю, можна все брати на половину менше!!!