Цитата: Tatiana
. І сто відсоткив кращий ніж магазинний.
Абсолютно погоджуюсь!!! А ще єкономніший))))
Хочу поділитися смачненним рецептом домашнього
Курячого сальтисона
Знайшла цей рецепт на forum.say7., а туди він потрапив з кухарка.ru. Ось така географія)))))
Отже, нам потрібно:
- Курка вагою 1,5-1,8 кг (я брала півтора кг стегенець)
- Желатин 35 гр
- Лаврушка, сіль, чорний та духм»яний перець, травки-приправки (в мене – італійські трави)
- Часник – 3-4 зубчика
А ще нам необхідні – 2 каструлі – побільша і поменша та пластикова 1,5 л. пляшка(в мене – рівненька – від Моршинської)
Курку миємо, знімаємо шкіру, чистимо від жиру. Нарізаємо на шматки. В маленьку каструлю викладаємо м»ясо, посипаємо желатином, сіллю, додаємо перці та лаврушку. Гарненько перемішуємо. Від себе – додала ще грам 100 водички.
У велику каструлю наливаємо води на , зверху ставимо каструлю з м»ясом і вмикаємо великий вогонь. Робимо водяну баню. Як тільки вода закипіла у великій каструлі, зменшуємо вогонь до мінімуму і залишаємо тушитися курку у власному соці на 2-3 години. Якщо вода з нижньої каструлі википатиме – доливаємо.
Готову курку виймаємо , відділяємо від кісток та нарізаємо невеликими шматочками. У бульон витискаємо часник, проціжуємо.
У пляшки відрізаємо верхівку, засипаємо всередину м»ясо та заливаємо бульйоном, накриваємо плівкою або фольгою. Ставимо на ніч до холодильна.
А зранку знімаємо пляшку з готового сальтисончика, нарізаємо і смакуємо!!!!
Для обговорення цього рецепту, прошу ось сюди))))