Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Смачна домівка, Смакуймо, бо ми того варті))))))!!!!!!!!!
Pito4ka
26 вересня 2012 14:55
Повідомлення #241


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1284
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1583
Реєстрація: 25.08.2011

ICQ:--

Бали: 3426
Після досить довгої перерви, нарешті я повернулася :feel: І , звичайно, з випічкою))))

Равлики з двома начинками








Нам потрібно :
2-3 скл борошна
1 скл молока
1 дес ложка дріжджів
100гр масла чи маргарину
2 яйця
2ст ложки цукру
дрібка солі, цукор ванільний
Тісто робимо так - в 1 склянці теплого молока розводимо 1 дес ложку сухих дріжджів.
В мисці з"єднуємо борошно (спочатку краще насипати 2 скл, а тоді поступово підсипати скільки треба ), цукор, м"яке масло, яйця та все ін. Доливаємо молоко з дріжджами та замішуємо м"яке тісто. Лишаємо на 1 год, щоб підійшло. А им часом готуємо начинки:

Пудингова - Заварити пачку пудинга, але не по рецепту - у 0,5 л, а у 350-400мл. Залишити, щоб вистигло.

Горіхова - Збити 1 білок (жовток лишаємо на змащування), подрібнити горіхи - десь 3-4 жмені. Перемішати із 2 ст ложками цукру.

Наше тісто висходилося, ми ділимо його на 2 частини. Розкачуємо одну частину прямокутником, намащуємо пудингом і звертаємо рулетик. Нарізаємо його на шматочки, заліплюємо з одного боку краї тіста - робимо денце і викладаємо на змащене деко. Те ж саме робимо з горіховою начинкою. Лишаємо на 15-20 хв , щоб підійшло. Змастити жовтком і випікати 20-25 хв при 180 град.

Смачного!!!!!

Повідомлення відредагував Pito4ka - 26 вересня 2012 14:57
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Перейти на початок сторінки
Pito4ka
13 жовтня 2012 10:37
Повідомлення #242


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1284
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1583
Реєстрація: 25.08.2011

ICQ:--

Бали: 3426
Почну здалеку - в дитинстві коронним тортом моєї мами був медовик - класичний, з медом з пасіки нашого сусіда д. Міши))), з кремом на манці, з вишенками власного консервування і горішками з дерева під вікнами))) Такий собі "совєтський економ - варіант" Нічого смачнішого в житті не було!!!! Але скільки ж часу треба було витратити на приготування цього шедевру - щось біля тижня те тісто стояло в холодильнику, потім розкачувалося на безкінечну кількість коржів (бо мама була передбачливою і робила багатенько про запас)))) потім таке ж безкінечне випікання... І неймовірно смачний запах меду по квартирі... Запах дитинства...

Але рецепт втрачений,бо свого часу не додумалася записати його (страшно подумати, як багато я не встигла зробити, чи сказати...)
але смак і запах залишилися у спогадах.
У нас на форумі багато є рецептів медовиків, але все не те))) поки не спробувала ось такий варіант, що кардинально відрізняється способом приготування, але, на диво - смак - точнісінький, як з дитинства))))

Медовий бісквіт зі смаком дитинства




Нам потрібні
Яйця - 4шт
Цукор - 1скл
Мед (рідкий) - 3 ст ложки
Сода - 1чл, погашена оцтом
Борошно - 1,5 скл


Збиваємо білки з цукром до гострих піків, щоб аж стояли))), додаємо по одному жовтки, рідкий мед (в мене зацукрився - нагріла в мікрі), погашену соду та борошно, не припиняючи збивати міксером.
Тісто має бути як густа сметана. Виливаємо у форму , застелену промащеним папіром і випікаємо при 150-170 градусах хвилин 40 -50.

Я пекла у формі 24 см, в духовці бісквіт піднявся над формою см на 3-4!!!! Але як я його дістала - впав на пару см ((( В результаті маємо ось такий бісквітик



Спокійно можна розрізати на 4 коржі



Бісквіт виходить дуже пухким та ніжним!!! І дуже смачним!!!!



Рецепт з ХБ

Повідомлення відредагував Pito4ka - 13 жовтня 2012 11:02
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Перейти на початок сторінки
uliana_y
13 жовтня 2012 10:58
Повідомлення #243


Файна господиня
  • 51

Репутація: 408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 810
Реєстрація: 31.10.2010

ICQ:--

Бали: 1621
я щось пропустила,а жовтки куди???))

--------------------
Життя, як велика непрочитана книга!
Так багато в ній ілюстрованих подій,
а ти, крутишся, вертишся, як дзига
і плекаєш в серціі сотні надій!
Перейти на початок сторінки
Pito4ka
13 жовтня 2012 11:01
Повідомлення #244


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1284
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1583
Реєстрація: 25.08.2011

ICQ:--

Бали: 3426
uliana_y, ой, туди ж , в білки, по одному...))))) а потім вже мед і все інше :feel: Зараз в рецепті виправлю :request:

--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Перейти на початок сторінки
Іванка
13 жовтня 2012 11:08
Повідомлення #245


Файна господиня
  • 51

Репутація: 419
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 713
Реєстрація: 16.05.2009

ICQ:--

Бали: 112
Цитата: Pito4ka
Медовий бісквіт зі смаком дитинства


Гарний рецепт :winked: я теж такий часто печу і додаю ще трохи мел.горіхів
Завжди вдається і справді виходить пухкий і смачний
Перейти на початок сторінки
Pito4ka
13 жовтня 2012 11:29
Повідомлення #246


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1284
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1583
Реєстрація: 25.08.2011

ICQ:--

Бали: 3426
Іванка, Я про горішки в тісто теж задумувалася, бо в кремові вони сиріють(((( А ти їх перемелюєш чи дрібними шматочками даєш?

--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Перейти на початок сторінки
Pito4ka
13 жовтня 2012 11:29
Повідомлення #247


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1284
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1583
Реєстрація: 25.08.2011

ICQ:--

Бали: 3426
:smile:

Повідомлення відредагував Pito4ka - 13 жовтня 2012 12:53
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Перейти на початок сторінки
Татка
13 жовтня 2012 11:56
Повідомлення #248


Молода господинька
  • 34

Репутація: 80
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 210
Реєстрація: 21.04.2011

ICQ:--

Бали: 496
Pito4ka, Дякую за смачний рецепт із смаком дитинства. Я так розумію мід у цьому коржі натуральний?

--------------------
Мене звати Наталка, рада знайомству.
Перейти на початок сторінки
Pito4ka
13 жовтня 2012 11:56
Повідомлення #249


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1284
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1583
Реєстрація: 25.08.2011

ICQ:--

Бали: 3426
Татка,
так, натуральний

--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Перейти на початок сторінки
Іванка
13 жовтня 2012 12:22
Повідомлення #250


Файна господиня
  • 51

Репутація: 419
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 713
Реєстрація: 16.05.2009

ICQ:--

Бали: 112
Pito4ka,
Так я горіхи перемелюю і в кінці легко вимішую :smile: Мені смакують такі коржі з сметанковим кремом і чорносливом :winked:

Повідомлення відредагував Іванка - 13 жовтня 2012 12:23
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 20 квітня 2024 06:47

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 24
Гостей: 18
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100