Секрет № 1: Обов’язково просівайте борошно на млинці, навіть якщо впевнені, що воно абсолютно чисте – просіювання збагачує борошно киснем, а тісто потім стає м’яким і пишним. Просівати борошно потрібно безпосередньо під час приготування млинців, а не заздалегідь. Секрет № 2: Готуючи млинці, можна використовувати тільки свіжі яйця, до того ж, перед додаванням у тісто їх треба добре збити. Секрет № 3: Сіль і цукор для приготування млинців розчиняють, розмішуючи, в окремому посуді. Потім цю рідину слід процідити крізь сито, щоб шматочки нерозчиненої солі та цукру не потрапили в тісто і не зіпсували його структури. І вже проціджену рідину з розчиненими в ній цукром і сіллю вливати у тісто. Секрет № 4: Часто млинці не вдаються тому, що господиня, готуючи тісто, не дотримувалася послідовності і певного порядку дій. Щоб млинці були «правильними», - смачними і красивими, - в жодному разі не всипати борошно в рідку суміш! Спочатку потрібно в одній мисці змішати рідкі інгредієнти тіста (як ви пам’ятаєте, сіль і цукор розчиняємо окремо, а тоді проціджуємо), потім в іншу миску всипати необхідну кількість просіяного борошна, і вже потім - цівочкою, потихеньку, безперервно помішуючи тісто, вливати рідину в миску з борошном. Секрет № 5: Щоб приготувати справді смачні млинці, треба знати, що яєчні жовтки на тісто готують окремо від білків. І жовтки, і білки слід збити або просто дуже добре розтерти з цукром. Білки все-таки бажано збити міксером. Відтак у тісто спочатку(!) додавати розтерті з цукром жовтки, перемішати, трохи збити, і тільки потім додавати збиті білки! Секрет № 6: Добрий рецепт приготування млинців завжди підказує, що в тісто треба додавати вершкове масло або олію. Але, увага, вже після додавання борошна – в самому кінці. Інакше тісто вийде щільним, надто пружним і несмачним. І додавати жиру - в міру. Секрет № 7: Для випікання солодких млинців можна додати в тісто більше цукру (для тонких блідих млинців потрібно менше цукру, а через надмірну кількість цукру млинці можуть пригорати), а додаючи соди, її обов’язково треба брати небагато і гасити лимонною кислотою, заздалегідь розчиненою у воді, або лимонним соком. Найсмачніші дріжджові млинці виходять, якщо тісто замішано на молоці, а найпишніші - якщо дріжджове тісто замішано на воді. Дріжджове тісто не можна перемішувати, як звичайне пісне для млинців. Щоб дріжджові млинці вдалися, бажано, щоб тісто підійшло 2-3 рази. Якщо тісто “не добродило”, млинці будуть глевкі й несмачні, а якщо перебродило, то - невиразні, блідуваті і з неприємною кислинкою. Готуючи млинці на кислому молоці або кефірі, соду треба гасити кислотою в окремому посуді і додавати в тісто для млинців уже безпосередньо перед борошном. Секрет № 8: Для дріжджових млинців важливо вловити момент, коли тісто вже піднялося, але ще не «впало» - тоді їх і треба випікати. Секрет № 9: Якщо ви хочете, щоби млинці були рум’яними й смачними, добре розігрійте залізну сковорідку, бажано з тонким дном, або чавунну з грубим дном, або ж сучасну сковорідку з антипригарним покриттям. Секрет № 10: Наливати тісто на сковорідку треба невеликим черпачком і небагато, щоб млинці не вийшли дуже товстими і незграбними. Наливаючи тісто на сковорідку, ополоник тримаємо в одній руці, а сковорідку – в другій. До того ж, треба наливати швидко, повертаючи сковороду по колу, щоб тісто рівномірно розподілилося поверхнею розпеченої сковорідки. Смажать млинці на сильному, але не надмірному вогні, протягом 30 секунд – один бік. При перевертанні млинець має легко відділятися від поверхні сковороди, а визначити момент, коли його вже можна перевертати, спробуйте за появою бульбашок у млинці або потемнінням його країв. Секрет № 11: Випечені млинці треба складати на одну тарілку, відповідну за діаметром, перемащувати їх маслом, а зверху млинцеву гору накривати чистим рушником, щоб ваші шедеври дихали, але не холонули. Секрет № 12: Налисники можна згортати в трикутнички, трубочки, хусточки. Їх можна і потрібно фарширувати різними начинками — грибами з цибулею, м’ясним фаршем, начинкою з січеної зелені і яєць, з солодкого сиру з родзинками… Також усі ми любимо млинці з різним варенням, повидлом, медом, згущеним молоком, шоколадним маслом, сметаною…
--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
а ще я хочу навчитись фарширувати рибу, але не вмію зняти з неї шкіру
То треба раз попробувати і все. Риба має бути почисчена, розрізана вздовж живота(стандартно). Тоді беремо там де розріз і скраю акуратно розшаровуємо(пальцями), відділяємо шкіру від того тоненького м*яса.Як то вийде, то дальше просуваємо пальчиками( я це роблю вказівним і середнім ), так шоб вони були між шкіркою і м*ясом. Чи дальше, то проходять всі чотири пальці.Так зробити з обох сторін до хребта.Потім ножицями відрізаю той тулуб біля хвоста і голови(акуратно, щоб не врізати шкірки).Вивертаємо навиворіт ( ого як сказала!) і обережно ту шкіру віддираємо від хребта(можна це зробити ножицями якшо треба). Отримали окремо тулуб, окремо шкіру. Ну ніби все. Пояснила я круто! Може зрозумієте...
--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
не так це легко пробувати. особливо коли шкіра рветься. а тоді вже більше і не хочеться пробувати. але чого рветься: може то від риби залежить і треба пробувати знову
--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!
Мені, правда, ше ні разу не рвалась Переважно фарширую короп чи щуку. Останній раз (місяць тому) брала якогось амура( продавець порадила), то шкіра якась ніби твердіша(міцніша). Ну а як порвалась, то будуть котлети.
--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
в мене свекруха вправно фарширує рибу(щуку переважно), але не розрізає по животику, а вивертає, як шкарпетку. Я, чесно кажучи, ще за ту жибу не бралась...
Допоможіть!Хочу закрити салат з капусти.точно рецепт не знаю але там мають бути капуста морква перець помідори(може) і підпеньки.Мама колись робила , а я рецепт загубила
Допоможіть!Хочу закрити салат з капусти.точно рецепт не знаю але там мають бути капуста морква перець помідори(може) і підпеньки.Мама колись робила , а я рецепт загубила m0521