Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Поради щодо рецептів, окрім випічки
LiLu
Живу...Готую... Люблю ...)
15 вересня 2010 18:38
Повідомлення #91


Одна така...
  • 51

Репутація: 730
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1225
Реєстрація: 19.08.2010

ICQ:--

Бали: 1275
СЕКРЕТИ СМАЧНИХ МЛИНЦІВ







Секрет № 1: Обов’язково просівайте борошно на млинці, навіть якщо впевнені, що воно абсолютно чисте – просіювання збагачує борошно киснем, а тісто потім стає м’яким і пишним. Просівати борошно потрібно безпосередньо під час приготування млинців, а не заздалегідь.
Секрет № 2: Готуючи млинці, можна використовувати тільки свіжі яйця, до того ж, перед додаванням у тісто їх треба добре збити.
Секрет № 3: Сіль і цукор для приготування млинців розчиняють, розмішуючи, в окремому посуді. Потім цю рідину слід процідити крізь сито, щоб шматочки нерозчиненої солі та цукру не потрапили в тісто і не зіпсували його структури. І вже проціджену рідину з розчиненими в ній цукром і сіллю вливати у тісто.
Секрет № 4: Часто млинці не вдаються тому, що господиня, готуючи тісто, не дотримувалася послідовності і певного порядку дій. Щоб млинці були «правильними», - смачними і красивими, - в жодному разі не всипати борошно в рідку суміш! Спочатку потрібно в одній мисці змішати рідкі інгредієнти тіста (як ви пам’ятаєте, сіль і цукор розчиняємо окремо, а тоді проціджуємо), потім в іншу миску всипати необхідну кількість просіяного борошна, і вже потім - цівочкою, потихеньку, безперервно помішуючи тісто, вливати рідину в миску з борошном.
Секрет № 5: Щоб приготувати справді смачні млинці, треба знати, що яєчні жовтки на тісто готують окремо від білків. І жовтки, і білки слід збити або просто дуже добре розтерти з цукром. Білки все-таки бажано збити міксером. Відтак у тісто спочатку(!) додавати розтерті з цукром жовтки, перемішати, трохи збити, і тільки потім додавати збиті білки!
Секрет № 6: Добрий рецепт приготування млинців завжди підказує, що в тісто треба додавати вершкове масло або олію. Але, увага, вже після додавання борошна – в самому кінці. Інакше тісто вийде щільним, надто пружним і несмачним. І додавати жиру - в міру.
Секрет № 7: Для випікання солодких млинців можна додати в тісто більше цукру (для тонких блідих млинців потрібно менше цукру, а через надмірну кількість цукру млинці можуть пригорати), а додаючи соди, її обов’язково треба брати небагато і гасити лимонною кислотою, заздалегідь розчиненою у воді, або лимонним соком. Найсмачніші дріжджові млинці виходять, якщо тісто замішано на молоці, а найпишніші - якщо дріжджове тісто замішано на воді. Дріжджове тісто не можна перемішувати, як звичайне пісне для млинців. Щоб дріжджові млинці вдалися, бажано, щоб тісто підійшло 2-3 рази. Якщо тісто “не добродило”, млинці будуть глевкі й несмачні, а якщо перебродило, то - невиразні, блідуваті і з неприємною кислинкою.
Готуючи млинці на кислому молоці або кефірі, соду треба гасити кислотою в окремому посуді і додавати в тісто для млинців уже безпосередньо перед борошном.
Секрет № 8: Для дріжджових млинців важливо вловити момент, коли тісто вже піднялося, але ще не «впало» - тоді їх і треба випікати.
Секрет № 9: Якщо ви хочете, щоби млинці були рум’яними й смачними, добре розігрійте залізну сковорідку, бажано з тонким дном, або чавунну з грубим дном, або ж сучасну сковорідку з антипригарним покриттям.
Секрет № 10: Наливати тісто на сковорідку треба невеликим черпачком і небагато, щоб млинці не вийшли дуже товстими і незграбними. Наливаючи тісто на сковорідку, ополоник тримаємо в одній руці, а сковорідку – в другій. До того ж, треба наливати швидко, повертаючи сковороду по колу, щоб тісто рівномірно розподілилося поверхнею розпеченої сковорідки. Смажать млинці на сильному, але не надмірному вогні, протягом 30 секунд – один бік. При перевертанні млинець має легко відділятися від поверхні сковороди, а визначити момент, коли його вже можна перевертати, спробуйте за появою бульбашок у млинці або потемнінням його країв.
Секрет № 11: Випечені млинці треба складати на одну тарілку, відповідну за діаметром, перемащувати їх маслом, а зверху млинцеву гору накривати чистим рушником, щоб ваші шедеври дихали, але не холонули.
Секрет № 12: Налисники можна згортати в трикутнички, трубочки, хусточки. Їх можна і потрібно фарширувати різними начинками — грибами з цибулею, м’ясним фаршем, начинкою з січеної зелені і яєць, з солодкого сиру з родзинками… Також усі ми любимо млинці з різним варенням, повидлом, медом, згущеним молоком, шоколадним маслом, сметаною…

--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
Перейти на початок сторінки
Яруська
15 вересня 2010 20:21
Повідомлення #92


Файна господиня
  • 51

Репутація: 449
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1148
Реєстрація: 29.11.2009

ICQ:--

Бали: 1174
Цитата: LiLu
СЕКРЕТИ СМАЧНИХ МЛИНЦІВ

От бачиш, LiLu, питала-питала, а тут сама всіх навчила! smile
Дякуємо!
Перейти на початок сторінки
Natalyi
14 жовтня 2010 21:23
Повідомлення #93


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1399
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1721
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 4579
Цитата: Ластівка
а ще я хочу навчитись фарширувати рибу, але не вмію зняти з неї шкіру

То треба раз попробувати і все. Риба має бути почисчена, розрізана вздовж живота(стандартно). Тоді беремо там де розріз і скраю акуратно розшаровуємо(пальцями), відділяємо шкіру від того тоненького м*яса.Як то вийде, то дальше просуваємо пальчиками( я це роблю вказівним і середнім ), так шоб вони були між шкіркою і м*ясом. Чи дальше, то проходять всі чотири пальці.Так зробити з обох сторін до хребта.Потім ножицями відрізаю той тулуб біля хвоста і голови(акуратно, щоб не врізати шкірки).Вивертаємо навиворіт ( ого як сказала!) і обережно ту шкіру віддираємо від хребта(можна це зробити ножицями якшо треба). Отримали окремо тулуб, окремо шкіру. Ну ніби все. Пояснила я круто! Може зрозумієте... laughing

--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
Перейти на початок сторінки
нетік
14 жовтня 2010 21:34
Повідомлення #94


Модератор Галереї Тортів
  • 51

Репутація: 2252
Група: Модератор
Повідомлень: 2678
Реєстрація: 17.05.2010

ICQ:--

Бали: 8102
Цитата: Natalyi
То треба раз попробувати і все.
не так це легко пробувати. angry особливо коли шкіра рветься. m0521 а тоді вже більше і не хочеться пробувати. але чого рветься: може то від риби залежить і треба пробувати знову bully

--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!

Скуштуйте, не сумуйте!!!
Перейти на початок сторінки
Natalyi
14 жовтня 2010 21:42
Повідомлення #95


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1399
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1721
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 4579
Цитата: нетік
особливо коли шкіра рветься.

Мені, правда, ше ні разу не рвалась request Переважно фарширую короп чи щуку. Останній раз (місяць тому) брала якогось амура( продавець порадила), то шкіра якась ніби твердіша(міцніша).
Ну а як порвалась, то будуть котлети. bully

--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
Перейти на початок сторінки
Славочка
14 жовтня 2010 22:06
Повідомлення #96


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
в мене свекруха вправно фарширує рибу(щуку переважно), але не розрізає по животику, а вивертає, як шкарпетку. Я, чесно кажучи, ще за ту жибу не бралась... request
Перейти на початок сторінки
Natalyi
14 жовтня 2010 22:11
Повідомлення #97


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1399
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1721
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 4579
Цитата: Славочка
а вивертає, як шкарпетку.

А через шо вивертає? І кишки якось тре вибрати...

--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
Перейти на початок сторінки
ksenika
17 жовтня 2010 08:54
Повідомлення #98


Молода господинька
  • 34

Репутація: 17
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 42
Реєстрація: 2.07.2010

ICQ:--

Бали: 232
Допоможіть!Хочу закрити салат з капусти.точно рецепт не знаю але там мають бути капуста морква перець помідори(може) і підпеньки.Мама колись робила , а я рецепт загубила m0521
Перейти на початок сторінки
нетік
17 жовтня 2010 13:03
Повідомлення #99


Модератор Галереї Тортів
  • 51

Репутація: 2252
Група: Модератор
Повідомлень: 2678
Реєстрація: 17.05.2010

ICQ:--

Бали: 8102
Цитата: ksenika
Допоможіть!Хочу закрити салат з капусти.точно рецепт не знаю але там мають бути капуста морква перець помідори(може) і підпеньки.Мама колись робила , а я рецепт загубила m0521

дивись рецепт тут

--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!

Скуштуйте, не сумуйте!!!
Перейти на початок сторінки
Славочка
20 жовтня 2010 15:18
Повідомлення #100


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
голову відрізає, а тушку очищає і знімає шкірку цілу. Потім, коли все готове, для краси голову теж викладає на таріль, прикрашає.
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 24 листопада 2024 07:14

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 16
Гостей: 8
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100