У мами коли лишалося тісто з вареників, вона його тонко розкачувала , потім відщипувала маленькі кусочки і варила. Їли ми цю страву з молоком і з цукром або сіллю.
Pito4ka, моя бабця теж таку страву готувала...правда,ми її "стиранкою" називали Вона готувала таке саме тісто,як на вареники:яйце,борошно,молоко чи вода,сіль,цукор. Але шматочки вона відщипувала від замішеного тіста.Ми так любили цю страву....В мене одразу ностальгія,захотілось до бабці
--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
У мене також в селі у бабусі популярна ця страва! В нас її називають також як у Христі -стиранкою! Бабуся бере яйця, муку ,сіль і замішує туге домашнє тісто воно таке жовтеньке- прижовтеньке ! Потім ріже на смужечки, а можна і щипати і кидається в кипяче молоко! Але я її нелюблю тої стиранки, бо молока домашнього не можу пити!
--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
Наскільки знаю я, тільки борошно і яйце, ну ще можна підсолити чуть.
Цитата: Soni
Ой як же це давно було, аж сльоза накотилась.
Soni, а у мене так серце защеміло, коли прочитала про цю страву))) Обов"язково, коли приїду до батьків, попрошу маму, щоб як в дитинстві мені приготувала таку забуту страву. Ой мням-мням )))
Soni, а у мене так серце защеміло, коли прочитала про цю страву))) Обов"язково, коли приїду до батьків, попрошу маму, щоб як в дитинстві мені приготувала таку забуту страву. Ой мням-мням )))
Мені такого вже, певно, ніхто не приготує - то хіба бабця нам таке готувала. Треба спробувати дітям приготувати - може сподобається.