Поради ,як зробити чізкейк смачним.
Випікання.
Чізкейк часто перетримують в духовці. Коли чізкейк готовий, при струсі форми його центр тремтить, торт виглядає недопечений, але це не так! На цьому етапі потрібно вимкнути духовку і залишити торт на годину при закритих дверцятах (деякі радять злегка її відкрити). Це запобігає обпадання центру торта. Після охолодження центр вже не буде тремтіти і на торті не буде жахливих тріщин, які свідчать про те, що чізкейк був перетримав.
Все про сир.
Яким би не був рецепт чізкейк, в ньому є вершковий сир і те, як ви з цим сиром поведете позначиться на остаточному результаті. При купівлі слід вибрати сир у брикеті, а не той, що вже був збитий (продається в тубі). У вже збитий сир при збиванні ввели достатньо повітря, що негативно відіб'ється на текстурі торта, тому що під час приготування Ви його ще будете збивати і начинка буде перенасичена повітрям. Також важливо щоб сир був кімнатної температури, інакше начинка торта вийде груднястій. Також, якщо сир холодний, під час збивання, щоб досягти потрібного кремообразного стану, сир доведеться збивати довше, що призведе до перенасичення начинки повітрям і також позначиться на консистенції готового торта. Ще один момент: якщо в рецепті не вказано інакше, сир слід збити до кремообразного стану і потім, при додаванні інших складових, збивати лише злегка.
Текстура начинки.
Вкушання чізкейк - дуже чуттєвий ритуал і його текстура має велике значення. В деякі рецепти входить невелика кількість крохмалю (борошно або кукурудзяний крохмаль). При такому рецепті начинка буде більш щільною. Рецепти, містять муку, підходять для випікання в духовці прямо на решітці при помірній температурі. Торти за рецептами, в які не входить борошно, виходять з більш шовковистою начинкою і підлягають випікання виключно на водяній бані і при досить низькій температурі
Форма для випікання.
Більшість рецептів чізкейк вимагає підготовка в рознімної формі. Перш ніж укладати тісто або начинку, переконайтеся що форма зібрана щільно, інакше торт може витекти. При випіканні на водяній бані ретельно оберніть низ форми, захоплюючи боки, фольгою щоб вода не тече в тісто через низ форми.
Чи готовий торт?
Перепекти торт - один із смертних гріхів в області кулінарії. Однією з найскладніших завдань - вгадати момент коли страва готова. Чізкейк дуже скритний і оманливим, тому що коли він вже готовий, зовні цього не скажеш. У спеченого чізкейка в центрі (на 5-8 см в діаметрі) повинно тремтіти. Завершивши випікання на цій стадії, і охолодивши його аж до ранку, Ви отримаєте чізкейк з прекрасною, шовковистою начинкою. Тому рекомендується готувати чізкейк за день до подачі до столу. Якщо на поверхні торта з'являються тріщини - це означає що торт перепекли. Іноді цього можна уникнути. Дістаньте торт з духовки і обережно проведіть тонким ножем між стінкою форми і тортом
Солодкий успіх.
Після повного охолодження і потім охолодження в холодильнику Ваше творіння готове до подачі на стіл!Якщо вирішите подавати на іншому блюді - будьте дуже обережні! Можливо краще буде подавати на основі від форми. Перед подачею можете прикрасити торт крупно натертим шоколадом, присипати какао, цукровою пудрою або просто викласти нарізаними фруктами. Подавайте з гордістю!
Також, під уникнення тріщин у чізкейк, слід пам'ятати:
1. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
2. Яйця додавати по одному, добре вимішуючи на самій повільній швидкості міксера після кожного додавання.
3. Важливо не перебити начинку.
4. Не відкривати духовку під час випічки, якщо цього не потрібно за рецептом
5. Після того як дістали чізкейк з духовки, провести акуратно ножем уздовж стінок чізкейк.
6. Ні в якому разі не перевіряти чізкейк на готовність ножем.
7. Дати охолонути чізкейк далеко від протягів.
8. Випікати чізкейк на водяній бані.
Ось ще одна хитрість від тріщин для чізкейк, що випікається не на водяній бані. Після випікання, не дістаючи чізкейк з духовки, виключити її, відкрити дверцята і залишити там чізкейк ще на 30 хвилин, або просто вимкнути духовку і залишити там чізкейк остигати.
Поради взяла зі сайту "Хорошая кухня"