Лопатки з сметаноюЄ подібні рецепти на форумі у дівчат, я напишу свій, роблю його часто - літом із свіжих лопатків, зимою із заморожених.Смачно і корисно.
Відварити лопатки (зелену стручкову квасолю) хвилин 5, воду злити.
Обсмажуємо на олії порізані цибулю і часник, додаємо нарізану моркву, потім додаємо свіжий перець, помішуємо, поки він трохи пом"якне і обсмажиться. А потім додаємо порізані помідори. Тепер можна додати гриби свіжі, або ковбаску , або і гриби і ковбаску (у мене тут одна глива велика і 100 грамів ковбаски) . Тушкуємо разом хвилин п"ять. Додаємо відварені лопатки, солимо,перчимо,тушкуємо ще хвилин п"ять. Наприкинці добавити сметану і ще трохи протушкувати. Подавати блюдо гарячим із кропом.
Пропорції вільні - на власний смак.
Наприклад, у мене сьогодні такі:
1 кг лопатків,
10 маленьких цибулин
2 головки часнику,
2 шт великі моркви,
4 шт зеленого перцю,
10 шт помідор (різної величини),
1 велика глива,
100 гр копченої ковбаски,
5 столових ложок сметани.