Нещодавно готувала дуже смачний пиріг.Взагалі, дуже полюбляю несолодку випічку, тому частенько печу різноманітні пироги.Рецепт з форуму say7 з моїми корективами).Смачний і ситний получився,рекомендую!
Відкритий пиріг з баклажанами
Нам потрібно:
Тісто:
-150г. масла або маргарину
-2ст.л. сметани
-1 яйце
-близько 1.5ст. борошна(можливо знадобиться більше)
-сіль
Начинка:
-3 середніх баклажани
-1 велика цибуля
-2-3 зубці часнику
Заливка:
-4 яйця
-250мл. сметани або вершків
-дрібка мускатного горіха
-сіль
150г. твердого сиру.Баклажани порізати скибками,посолити,залишити на 30хв.
Зробити крошку з борошна та масла,додати яйце,сметану,сіль та замісити м"яке тісто.(якщо потрібно, додати ще борошна).Положити в холодильник на 30хв.
Баклажани обсмажити на олії з двох сторін та обов"язково!!!!!!!!!!!!!!!! зняти серветками лишній жир(щоб пиріг не був дуже жирним).Цибулю нарізати півкільцями,часник подрібнити і теж обсмажити на олії до золотистого кольору.
Яйця збити вінчиком,додати сметану,мускатний горіх,спеції,сіль(по смаку),натерти сир і все змішати - заливка готова!
Тісто розрівняти у формі,зробивши високі бортики,проколоти вилкою,поставити у розігріту до t 180 духовку та випікати до напівготовності близько 10хв. Потім на це тісто висипати баклажани,зверху на них - цибулю з часником,вилити заливку. Випікати до золотистого кольору,близько 40 хвилин.Смачного!!!!!!!!