Дівчата,сьогодні приготувала запіканку і закохалася в неї....навіть,свекруха,яка ніколи не хвалить,сказала:"ммммм....як смачно")))) Спішу з вами поділитися цим рецептом....
ідею взяла в Насті Скрипкіної
Запіканка з баклажанами під соусом Бешамель
Нам потрібно:-500г. фаршу(на ваш смак.у мене свинний)
-300г.спагетті
-3 середніх баклажани
-1велика морквина
-1 велика цибулина
-600г.помідорів
-150г.твердого сиру
-приправи
Соус:-50г.масла
-3 ст.л. борошна
-075.л. молока-сіль,перець
-мускатний горіх
Баклажани помити,порізати кубиками,посолити,залишити на 30хв.
Готуємо соус а-ля "Болоньєзе":На олії обсмажити порізану цибулю та потерту моркву.Додати фарш,посолити,поперчити,додати приправ(за бажанням)Потушкувати хвилинок 10.Потім додати потерті на терці або у блендері 300г.помідорів та ще протушити 5хв.
Баклажани сцідити,промити,підсмажити на олії та приправити.Потім додати решту помідорів(порізаних на кубики)
Спагетті зварити до напівготовності у посоленій воді
Готуємо соус Бешамель:масло розтопити на сковорідці,додати борошно,ретельно вимішати.Потім тоненькою струйкою порційно вливати молоко,при тому ретельно помішуючи вінчиком.Тут головне,щоб не утворилося згустків.Додати сіль,перець,на кінчику ножа мускатного горіха і готувати,поки соус не загусне.
На дно форми викладаємо соус "болоньєзе",тобто фарш
потім соус Бешамель.Він має повнітю покрити фарш.
Далі викладаємо макарони
на них- соус,який у вас залишився
Потім баклажани
І все це затираємо сиром
і ставимо запікатися в духовку на 25-30хв. при t 200
Смакота!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!