Продовжуючи тему пікніків, хочу запропонувати ще один смачний і простий рецептик.
Спаржа з беконом на грилі
Нам потрібно:-зелена спаржа
-бекон
-оливкова олія
-чорний мелений перець
-сільСпаржу помити,відрізати або відламати товсті кінці(2-3см.) збризнути оливковою олією,посолити,поперчити.Кожне стебло спаржі обгорнути шматком бекону і відправити на гриль.Готувати близько 15хв.,перевертаючи її з різних боків....спаржа має стати м"якою та прозорою, наскрізь легко повинен пройти ніж....
До спаржі традиційно пропонують Голандський соус.Та оскільки він потребує багато часу на приготування, я пропоную вам не менш смачний,але швидкий соус.Я його обрала тому,що можна приготувати прямо на природі.
Соус:-4 варені яйця
-80г. масла
-пучок пертушки
-сіль,перецьМасло розтопити над вогнем,дрібно порізати яйця(можна вдома збити в блендері),порізати петрушку.Все з"єднати,посолити,поперчити.Соус готовий!!!!!!
Цю страву можна вживати і без соусу,адже бекон робить спаржу більш соковитою та ситною.
Смачного!!!!!!!!!!!!!!!
P.S.1) Головне правильно обрати спаржу:вона має бути пружною,зрізи сухими та твердими.
2) Бекон краще брати вже порізаний:він тоненький і вам зручніше буде загортати в нього спаржу.( бо я взяла звичайний,який довелося кріпити зеленою цибулькою)
3)Якщо ви оберете сорт спаржі,пагони якої дуже тоненькі, тоді в бекон її потрібно замотувати штучки по 3-4.