Пляцок Рублений (з яблуками або трускавками)
Сьогодні в мене з трускавками
Нам потрібно на тісто:3.5 шклянки муки (приблизно 600-700г, як забере),
375г вершкового маргарину,
400г 30% сметани.
На крем:750мл. молока,
3 стол.лож крохмалу,
3 стол.лож. муки,
3 яйця,
170г цукру,
1 пакетик ванільного цукру.
Готуємо разом:Муку добре просіюємо, на великій терці тремо туди маргарин, додаємо сметану і добре замішуємо. Ділимо на 7 частин і ставимо у холодильник не менш як на 1 год.
Витягуємо по 1 кульці, розкатуємо, поколюєм виделкою, щоб не вздувалося тісто, і випікаємо при 200градусах до готовності, в моїй духовці це 3-5хв, треба дивитися.
Крем, вилимаємо в банячок молоко, висиваємо туди увесь цукор, і ванільний теж, помішуємо і нехай на маленькому вогні нагрівається. А ми тим часом розтираємо муку, крохмал і яйця до однорідної маси. Потім вливаємо її у молоко і постійно помішуючи варимо до загустіння. Коли крем вистигне збити його з 300г. маргарину або спрету.
Якщо Ви вирішили робити з яблуками, то їх потрібно спочатку відварити в сиропі цукор + вода (1:1).