Птисі (заварні тістечка)
тісто:
1 пачка маргарини (Я беру вершковий), розтопити в 2 склянках води, можна ще додати пакетик ванільного цукру для аромату, коли закипить додати 2 склянки муки, замісити тісто і зняти з вогню, почергово вбивати по 1 яйцю, загалом додати 8-10 яєць, все залежить від муки.
Викладаємо чайними ложичками на деко
і випікаємо при 200 градусах до повної готовності.
Ось що виходить
Кремом наповнюємо будь-яким, в мене сьогодні з заварним кремчиком
Крем: 2 столові ложки муки + 2столові ложки крохмалю + 2 яйця, все добре розтерти до однорідної маси. За той час на плиті розігріваємо 0.5л. молока + 1 склянка цукру, добре гріємо, але некип'ятимо, вливаємо в молоко суміш і варимо до загустіння. Коли вистигає збиваємо з 200г масла і наповнюємо наші птисі. Ще дуже люблю їх робити з нутеллою.
пригощайтесь