Чоколядове печиво
Для тіста нам знадобиться:
• 1-1.5 склянки борошна
• 120 гр. вершкового масла
• 100 гр. цукрової пудри
• 2 жовтки
• 2 ст. молока
• 1 пакетик ванільного цукру
Для суфле:
• 2 білки
• 1 ст. ложка желатин
• 120 гр. цукрової пудри
• ваніліну на кінчику ножа
Для шоколадної глазурі:
• 150 гр. шоколаду
• 3 ст. ложки олії
Приготування:
Розтоплене масло розтираємо з цукровою пудрою і ванільним цукром, збиваємо і додаємо половину муки. Розмішати, щоб вийшла крихта, додати жовтки і молоко, розмішати і всипати решту муки і замісити ніжне тісто.
Сформувати ковбаску, загорнути в плівку і поставити в морозилку на 40хв.
Духовку нагріти на 200 градусів, деко застелити пергаментом.
Витягуємо нашу заморожену ковбаску і нарізати
Випікаємо 10-15хв.
Замочуємо желатин в 2 ст.ложках холодної води. Білки змішати з цукровою пудрою та ваніллю, поставити на водяну баню і збити на великій швидкості до пишної, густої маси, прибрати з бані.
Желатин розпустити на водяній бані, тонкою цівкою, продовжуючи збивати влити желатин в білкову масу, добре збити.
На половину печива викласти ложкою крем
Прибрати в холодильник приблизно на 1 годину.Шоколад поламати на шматочки, додати олію, розтопити в мікрохвильовці або на паровій бані, розмішати.
Застиглі тістечка спочатку вмочити в глазур з боків, потім укласти на підніс і полити трохи зверху глазур'ю.
Рецепт взяла з cookorama