Булочки "Троянди" з сиромНам буде потрібно:
Молоко - 250 мл
Яйця (2 в тісто, 1 в начинку) - 3 шт
Цукор (100 г в тісто, 100 г в начинку) - 200 г
Вершкове масло (або маргарин) - 100 г
Борошно (приблизно) - 600-700 г
Дріжджі (свіжі або сухі 2 ч.л.) - 25 г
Сир - 500 г
Ізюм - 100-150 г
Ванільний цукор (1 пакетик в тісто, 1 в творог) - 2 пакет.
Цедра лимона (за бажанням, в тісто)
Сіль (неповна) - 1 ч. л.
Приготування:
Насамперед заллємо родзинки окропом.
Тепер робимо опару:
Підігрієм молоко, перельємо в миску. Додамо в молоко дріжджі, цукор
і приблизно половину борошна (краще стакан, щоб опара не була така густа) розмішати і поставити в тепле місце підходити.
Готуємо здобу:
Розтопимо масло, додамо в масло яйця, цукор, ванілін, сіль. Перемішуємо, опара підійшла. Додаємо в опару сдобу, перемішуємо, отрішки додаємо борошно, що залишилося вимішуємо досить круте тісто. Ставим його в тепле місце для підйому.
Готуємо начинку:
У сир (обов'язково кімнатної температури) додаємо яйце, ванільний цукор, цукор (100 г) родзинки (злити воду через сито) все добре розмішуємо (якщо сир рідкуватий, можна додати борошна або манки) Тісто підійшло, робимо приблизно, 24 однакових кульки, і залишаємо їх трішки підійти.
З кожного розкатуємо коло, робимо 3 розрізи так, щоб частини були трохи різні, одна частина трохи більше іншої, кладемо в середину начинку
Одну з трьох частин (найменшу) обертаємо навколо сиру і закріплюємо. Потім робимо те ж саме з частиною побільше. І останньою обертаємо найбільшу частину.
Місце скріплення повинно бути якомога нижче, біля основи булочок, інакше вони будуть падати.
З'єднуємо якомога міцніше, особливо останню частину.
Наша трояндочка готова.
даємо булочкам трішки підрости
Змащуємо жовтком збитим з молоком, і випікаємо при 180 градусах до готовності.
Смачного!!!