Вишеньки у власному соці (швидкі)
рецептом користуюсь уже давно, десь підгледіла, а де непамятаю
пропорція 3:1, на 3кг вишень йде 1кг цукру
Вишеньки готуються у мікрохвильовці (рецеп для тих у кого завжди бракує часу). В простерилізовані банки складемо вишні, цукор, вишні, цукор, вишні цукор. Ставимо небільше 3 півлітробих баночок. Трішки придавлюємо щоб підійшов сік. Ставимо банки в макрохвильовку на 15хвилин на потужність 800, має трішки почати пінитись, десь на 5хвилин на потужність 350.
Вишні готові до закатки, закатуємо, перевертаємо і укутуємо тепленько.
Коли вистигнуть можна розкрити, перевернути і зберігати.