Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


8 сторінок 1 2 3 4 5 6 7 8 Далі >>
Відповісти
 Вірші про їжу
ОЛЕСЯ
22 червня 2014 11:19
Повідомлення #71


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Пиріг

(О. Орач)


Ріжемо яблука,
Лущим горіх –
Мама пече нам
Святковий пиріг.
Пахне пиріг
Колосками пшеничними,
Росами ранніми і опівнічними,
Піснею трактора,
Дощиком лагідним,
Сонцем – ранковим,
Обіднім і західним.


--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
22 червня 2014 11:19
Повідомлення #72


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Бублик

(Н. Куфко)


Гнатик бублика тримає,
То посмокче, то катає,
Як шофер почне крутити,
Дав матусі відкусити,
Киці надівав на вухо,
Ще й Сірку давав понюхать.
Всім цю радість сповістив: -
Дід на ярмарку купив.

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
22 червня 2014 11:19
Повідомлення #73


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Бублик і паляниця

(П. Воронько)


Бублик житній паляниці
Говорив хвастливо:
- Ти засмагла, чорнолиця,
Зовсім не вродлива.

Я ж біленький,солоденький,
Вигнутий красиво,
У малечі викликаю
Посмішку щасливу.

І сказала хвастунові
Паляниця свіжа:
- Ти – для діток подарунок,
Я – буденна їжа.

Я до кожної родини
Йду щодня до хати.
Ти, як гість, у дім приходиш,
Я ж – як рідна мати.

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
22 червня 2014 11:21
Повідомлення #74


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Любов до... дерунів
Любов до... дерунів - могутня справа,
об'єднує і тіло, і думки.
Погляньте вліво, подивіться вправо -
їдять усі, і мудрі, й диваки.

Тече сметана золотистим краєм
дерунчиків - смачнющих і пухнастих...
Від смакоти - життя здається раєм!
І не шукайте вже рецептів щастя)))))
Любов Долик

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
22 червня 2014 11:24
Повідомлення #75


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
22 червня 2014 11:25
Повідомлення #76


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554

Яке мистецтво провокує переїдання?
(Кулінарія.)
Як називається документ, необхідний для отримання ліки в аптеці, спосіб приготування страви?
(Рецепт.)
Останньою книгою Дюма-батька була саме ця книга. Яка?
(Книга кулінарних рецептів.)
Хто з сучасних авторів детективного жанру написав «Кулінарну книгу ледарки»?
(Дар'я Донцова.)
Хто з великих композиторів був і великим кулінаром?
(Джоаккіно Россіні.)
Композитор-кулінар Дж. Россіні придумав соус з пармезану і вершків з дещицею мускатного горіха. Яке блюдо італійці щедро поливають соусом «Россіні»?
(Макарони.)
Кашу можна зварити з сокири, а можна зварити суп з гудзиків?
(Так, можна, якщо вони вирвані «з м'ясом».)
Чим кашу не зіпсуєш?
(Олією.)
Тараторка - це спеціалістка по приготуванню болгарського холодного супу таратор або дуже болтливая особа.
(Друге.)
Для приготування якого, зовсім не людоедского, страви необхідний цілий негр?
(Ві-негр-ет - вінегрет.)
Будь супів в Росії вживається більше: холодних або гарячих?
(Гарячих, пояснюється це нашим холодним кліматом.)
Бадилля якогось овоча використовується для холодного російської супу ботвинья?
(Буряку.)
Закінчите старовинну приказку назвою страви російської кухні: «Яка Аксінья, така ...».
(Ботвінья. Це холодний суп з квасу з відвареної бурякової бадиллям, цибулею і рибою.)
Перед тим, як додати буряк, досвідчена господиня приправить борщ оцтом. З якою метою?
(Щоб буряк не втратила свій колір.)
Обов'язково додавати в борщ картоплю?
(Щі - російська національна страва, яку готували ще до появи на Русі картоплі. Тому традиційні борщ картоплю не додають. Їх варять з білокачанної свіжої або квашеної капусти, капустяної розсади, щавлю, шпинату, кропиви на овочевому або м'ясному бульйоні.)
В якому супі огірки з перловкою зустрічаються?
(В розсольнику.)
Як називається бульйон ухе?
(Юшка.)
Якою рукою треба їсти суп?
(Суп треба їсти ложкою.)
Як називається вид супи з протертих овочів?
(Пюре.)
Як називають салат, залитий квасом?
(Окрошка.)
Хто придумав «гурьевськую кашу»?
(Кріпак кухар Захар Кузьмін, якого граф Гур'єв разом з родиною викупив у майора Оренбурзького драгунського полку Юрисовского. Дуже вже графу сподобалася каша, подана йому на десерт.)
Кашу з якоїсь крупи на Русі називали чорною кашею?
(З гречки.)
Яку крупу російські солдати прозвали «шрапнеллю»?
(Перлову.)
Яка крупа за вишуканий колір названа «перлової»?
(Перлова, «перл» - перли.)
У 1912 році, в рік столітнього ювілею, російськими кулінарами було придумано нове солодке борошняне блюдо. Якої вона форми?
(Трикутної - торт «Наполеон». Трикутна форма повторювала форму головного убору Наполеона - капелюх.)
З чого готують лангет: з яловичини або риби?
(З яловичини. Це рід котлети з довгастого шматочка м'яса.)
Курча-табака готують на сковороді або на грилі?
(На сковороді.)
«Курячий солярій» - це... Що?
(Гриль.)
Іменем якогось римського царя названий салат з курячим м'ясом?
(Цезар.)
У Грузії це популярне м'ясне блюдо називають мцваді, у Вірменії - хоровац, а в Азербайджані - кебабу. А як називають його росіяни?
(Шашлик. Це слово вживають тільки росіяни, запозичили його у татар ще в XVIII столітті для позначення страв на рожні. Крутив у них називався «шиш». Звідси «шишлик», а по-нашому - «шашлик».)
Від чого можна відмовитися, харчуючись квасолею, оскільки її білок за своїм складом дуже схожий на тваринні білки?
(М'ясо.)
Як називаються вареники без начинки?
(Ліниві вареники.)
Що на кухні тікає від поганої господині?
(Кипляче Молоко.)
Сирники кухарі готують з сиру або сиру?
(Із сиру.)
Який коренеплід необхідний для приготування дерунів?
(Картопля.)
Судячи з назви, приготувати цей молочний продукт простіше простого. Назвіть його.
(Кисляк.)
Який тропічний фрукт не радять використовувати для желе, оскільки в ньому є речовини, що перешкоджають застигання желатину?
(Ананас.)
Як називається «пронизливий» інструмент для приготування шашлику?
(Шампур, вертел.)
Яка риба в святкові дні одягає «шубу»?
(Оселедець, страва «Оселедець під шубою».)
До риби прийнято подавати біле, а до м'яса - червоне. Що?
(Вино.)
Яка їжа сама стрибала в рот ледачому Пацюку з гоголівської «Ночі перед Різдвом»?
(Вареники.)
Яке місто подають до чаю?
(Торт «Прага», Прага - столиця Чехії.)
Як на Русі традиційно називали засолене м'ясо про запас?
(Солонина.)
Як називається татарський «гуляш»?
(Азу.)
В якій країні традиційно в 5 годин дня влаштовують чаювання?
(В Англії.)
Який напій, не приправлений молоком, англійці вважають «просто отрутою»?
(Чай.)
Що англійці спочатку наливають у чашку, коли готують напій чай з молоком: молоко або чай?
(Молоко, щоб гарячий чай не пошкодив дорогий фарфор чайної чашки.)
Пиріг з якою начинкою вважається національним англійським стравою?
(Яблучної.)
Національним блюдом якої кухні є сосиски з тушкованою капустою?
(Німецькою.)
Який популярний соус народився під час облоги одного з французьких міст?
(Майонез. За назвою р. Порт-Маон (Port-Mahon) на Балеарських о-вах, 1756 р.)
В якій європейській країні взимку традиційно готують смажені каштани?
(Франція.)
Що італійці поїдають багатьма кілометрами?
(Спагеті.)
Що подають в японських ресторанах замість хліба?
(Рис.)
Перед тим як подати на стіл страву з птиці, в китайському ресторані його за традицією розріжуть на 108 шматочків. Що це за знамените блюдо?
(Качка по-пекінськи.)
Назва якогось національного єврейського страви з меленої оселедця означає «передчуття»?
(Форшмак.)
За назвою якогось німецького міста іменується яловича котлета, вкладена в розрізану навпіл хрустку булочку?
(Гамбург - гамбургер.)
Яким місту зобов'язане своєю назвою морозиво пломбір?
(Пломб'єр, Франція.)
Яким місту зобов'язаний своєю назвою сир пармезан?
(Парма, Італія.)
Яка країна подарувала світу свій відкритий пиріг - піцу?
(Італія.)
Як називається квасоля, приготована в Грузії?
(Лобіо)
З пелюсток яких кольорів варять варення?
(З пелюсток троянд і кульбаб.)
Який напій користується найбільшою популярністю в Китаї?
(Чай.)
Який напій великий композитор Людвіг Ван Бетховен завжди готував для себе з 64 зерен?
(Кава.)
Якогось популярного напою Бах присвятив одну зі своїх кантат?
(Кава.)
Який напій готують у джезві?
(Кава.)
Кінський кефір - це... Що?
(Кумис.)
Музична приправа - це... Що?
(Сіль.)
Гостра необхідність - це... Що?
(Перець.)
Тушкований салат - це... Що?
(Рагу.)
Як називається тістечко, народжена з піни?
(Безе.)
«Накрученное» страва - це... Що?
(Рулет.)
Що перетворює морс в кисіль?
(Крохмаль.)
Раціон, щоб зменшити талію, - це... Що?
(Дієта.)
Як називається трапеза на природі?
(Пікнік.)
Чи є каша в голові їжею для розуму?
(Напевно, немає.)

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
22 червня 2014 11:31
Повідомлення #77


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
ДЕРУНИ
Бувальщина

Прибули на літні “муки”
П’ятеро малих! Онуки!
В баби в хаті – шум і гам!
Як забавить? Що робити?
Баба каже: – Тихо, діти!
Дерунів насмажу вам!

Бараболі накопала
І натерла, щоб не мало,
Майже відровий баняк.
На плиту враз сковорідку!
Бубонить: – Насмажу швидко,
Щоб поїли внуки всмак!

Перші вже й готові, наче,
Але їсти як? Гаряче!!!
Ще й язик пече, хоч плач!
Баба каже: – Треба, діти,
Їх надвір на стіл носити,
Щоб схололи трохи, бач!

Кинулись онуки з хати
Рідній бабі помагати
Смакоту надвір нести.
З мискою гуртом гайнули,
Всі по одному смикнули
Знов з пустою – до плити!

В хаті дерунів немає
І надвір не прибуває –
Марні бабині труди.
Рада, смажить – діти носять,
Смажте, бабо, швидше! – просять
І снують туди-сюди.

– Ху-у-у! – зітхнула баба й сіла,
– Аж насилу я скінчила
Ці загайні деруни!
Простягли гуртом онуки
До пустої миски руки:
– То давайте! Де ж вони?!!

Тетяна Чорновіл http://www.chitalnya.com/work.php?work=4092

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
22 червня 2014 11:37
Повідомлення #78


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Вареники

Музика: Олексій Семенов
Вірші: Вадим Крищенко

Вареники-ліпеники ніби й річ нехитра -
Посміхається лукаво на столі макітра.
А вареничків чимало: з вишнями і сиром -
Їжте мамо, їжте тату, набирайтесь сили!

Приспів:
Ой, варенички кручені - страва незвичайна:
Для обіду, для вечері і для чарування.

Вареники, вареники, тай ще й варениці!
Як побачать, усміхнуться вікна у світлиці.
Чом ти милий, чорнобривий, заглядаєш в очі?
Сама бачу: вареничків, вареничків хочеш.

Приспів:
Ой, варенички кручені - страва незвичайна:
Для обіду, для вечері і для чарування.

Мовить милий із порогу слова у коханні:
“Дай вареничків, голубко, у густій сметані”, -

Приспів:
Ой, варенички кручені - страва незвичайна:
Для обіду, для вечері і для чарування.

Ой варенички полтавські, страва незвичайна,
Для обіду для вечері і для чарування!

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
22 червня 2014 11:39
Повідомлення #79


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Повість про макарони, які впали на стілець.

Олександр Ткачинський

Макарони впали на стілець.
Трагічно, друзі. Дуже сумно.
Вечері – basta, це кінець,
І муза від журби заснула.

Моя лапша пішла з життя…
Дарма, що «вищого гатунку».
Тепер вона - лише сміття,
У це не вірить тільки шлунок.

Він кличе любу вермішель:
-Вставай, ти не могла померти!
Ти на стільці вже цілий день,
Але я хочу, хочу жерти!!!

Півміліметру до мети,
Вже макарони на виделці,
Хотів до рота піднести,
Але не витримало серце…

І руки раптом затряслись...
Виделки геть! Ножі! Тарілки!
До біса кляту вермішель!
Пішов на кухню гризти грінку.


P.S. Все, що впало, але лежало менше 5 секунд - офіційно не падало.

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
22 червня 2014 12:02
Повідомлення #80


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Світлана Рачинська
ЗЕЛЕНИЙ БОРЩ
Червоним вже пригощала)
Надіюсь що й зелений сподобається!!!
Смачного усім)

Без обмежень
Рейтинг: 5 / 5
7 0 0 0 0
Меню публікації
Версія для друку
Портфоліо автора
Я для тебе весни не жалітиму,
Зараз борщик зелений варитиму!

Як ти любиш, з м’ясною грудинкою,
Що кипить в казанку з цибулинкою…

Приготую картоплю з морквиною,
Закипить, зберу ложкою піну я…

Буду моркву з цибулею смажити,
І до золота, слід зауважити…

Закипає. Солю і присмачую,
Буде борщик з весняною вдачею.

І багатий щавлями зеленими,
І яскравий жовтками дрібненими…

І я буду для тебе весняною,
Присмачу все це диво сметаною!

Хліба житній окраєць доповнює,
Всю квітучу травневу любов мою.

Пригощайся, цибулька свіжесенька,
Я для тебе ростила, ріднесенький!
6 травня 2014 року
http://probapera.org/publication/13/23257/zelenyj-borsch.html

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
 
« · Поезія · »
8 сторінок 1 2 3 4 5 6 7 8 Далі >>
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 17:17

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 110
Гостей: 105
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100