…Коли збунтувався від голоду шлунок, І смерть вже готується дати цілунок Останній в уста помарнілі твої, Послухай поради про їжу мої. Найшвидше спасе від голодного скону Творіння з яєць і смачного бекону. Щоб страву ту дивную приготувати Спочатку яєчок штук п’ять треба взяти, Та скибок товстеньких з десяток відкраять Від айсберга блідо-рожевого краю Шматка здоровенного свіжого сала… А різать – повільно, щоб слина стікала, Щоб в шлунку фонтанами соки бурлили!.. Ну, добре, коли ви ці дії зробили - Вкладіть на пательню прогріту бекон, Хай він пошкварчить, ну, а ви - на балкон Підіть погуляти на пару хвилин.
Гарбуз у хаті нашій – це овоч головний! Господар він поважний! Корисний та смачний! В нім вітамінів – море. Поживних речовин! Він оптимізму повен! Гарбуз у нас один!
Капуста – господиня! Весела, чарівна! Без неї вся родина похмура і сумна! Без неї борщ немилий, вареників не жди! І пиріжків з капустою спекти не до снаги!
Картопля може й третьою у рейтингу іде, Та на столі найпершою вона у нас стає! І деруни! Й вареники! І суп з борщем! Пюре! І в пиріжки картопельку ми радо додаєм!
Скажіть! Ну як забути, ми про буряк могли? Червоний і рожевий росте у нас в селі! Ми борщика наваримо. Покличем всю сім’ю! Без бурячків анархія у овочів в строю!
Про помідор ми скажемо: “Ти хитрий у нас брат!” Рожевих, жовтих, чорних... ти одягаєш шат! Часник! Цибулька й перчик! І морква золота! Всі овочі осінні! Без них життя нема!
О, Осінь! Не завжди ти радуєш теплом! Але збираєш нас ти за смачним столом!
В електричці людей повно, Надзвичайна тіснота. На колінах везе жінка Здоровенного торта. Біля неї примостились Молоді два хлопці, Які теж везли торта В маленькій коробці. Жінка трохи задрімала (Монотонно все ж гуло), А коли вона проснулась, То торта, як не було. На колінах в пасажирки Торт вже був малий… Ну, а хлопців не було – Вже десь і зійшли… Жінка ніби й схвилювалась І підняла крик: – Поки трішки я дрімала, То мій торт і зник…
Мені це навіть не насниться - Пахучих ягід аромат, Що полонив і дім, і сад. Червонощокі полуниці! Коли я вас, немов малят, Кладу улітку на долоні, - То опиняюся в полоні Кумедних ваших оченят!!!
А чому так радість сяє У очах дітей малих? Бо сьогодні – День врожаю, Коровай гостює в них. Він шишкатий і рум'яний, Ліг на шитий рушничок! А на тому короваї Солі білої дрібок. І калини грона повні Червоніють для прикрас... - Короваю, гість шановний, Звідкіля прийшов до нас? Коровай, - сказав Борис, - Під дощем і сонцем ріс. Пахне сонечком він красним І промінням теплим, ясним. Пахне полем, колосками Цей хороший коровай, В ньому праця тата й мами, Що збирали урожай.
ЦИБУЛИНИ На городі цибулини Відзначають іменини. Повсідалися в рядочки, Одягли нові сорочки, Запросили Буряка, Диню, Моркву, Огірка. І танцюють, і співають, Боки сонцю підставляють. На городі - веселини: Всі святкують іменини. Н. Бугай
Принесла з базару бабка бублика онучку. — Я гостинчика купила, — тиче йому в ручку. Дід схопився: — Де купила? Десь не в магазині? Дай поглянути, чи можна це давать дитині. — Потім батько обізвався: — Треба подивиться, Чи воно не саморобне, чи воно годиться. — Після батька десь на кухні обізвалась мати: — Дайте глянуть, чи дитині можна це давати.
Доки м'яли та лизали батько, дід і мати, На гостинці не лишилось маку ні зерняти. А на кому ж окошилась пильна перевірка? Дісталася онучаті від бублика дірка.