1 кг відвареної картоплі
1 ст. л. вершкового масла
сіль, перець
100 г тертого сиру гауда
250 г брокколі
250 г вершків
мускатний горіх
петрушка
Порада:В якості соусу ви також можете використовувати напівфабрикат супу з брокколі. Це заощадить ваш час.
Картоплю очистити і нарізати тонкими скибочками. Половину викласти в змащену маслом форму, посолити, поперчити. Посипати зверху 50 г сиру, викласти картоплю, що залишилася, посолити, поперчити. Нагріти духовку до 200 градусів.
Брокколі вимити, розібрати на на суцвіття і бланширувати в підсоленій воді 4 хвилини.
Викласти брокколі в каструлю, злегка розім'яти вилкою, додати вершки і поставити на вогонь. Приправити сіллю, перцем і мускатним горіхом і, коли суміш розігріється, залити нею вміст форми. Потім посипати сиром, що залишився.
Запікати 15 хвилин.
Журнал "Приятного аппетита" №6 (1998)