|
1 шт. авокадо 300 г брокколі 4 шт. грецьких горіхів 3 зубки часнику 1 шт. лимон (на сік) 1 ст. л. зелені петрушки і селери 0,5 ст. л. оливкової олії 0,5 ст. л. лляної олії сіль, перець
Брокколі відварити не більше 3-х хвилин. Охолодити, розібрати на суцвіття. Авокадо почистити і порізати кубиками або пасочками, відразу збризнути соком лимона, щоб не почорніло. Часник дрібненько посікти, горіхи теж посікти ножем. Листя петрушки і селери порізати. Зробити заправку: змішати сік лимона, лляну і оливкову олію, сіль і перець. Всі інгредієнти змішати, залити заправкою. Смачного!
P.S. Про корисні властивості брокколі, авокадо і оливкової олії - відомо всім. Також дуже корисна лляна олія. Недавно почала виристовувати її при приготуванні салатів. Попробуйте і ви. Ось що пише про неї вікіпедія: Рекомендується: - При печії, запорах, гастритах - Покращує роботу жовчних шляхів; - Ефективно бореться з алергічними захворюваннями шкіри (екземи, атопічного дерматиту, псоріаз), сухістю шкіри; - Знижує рівень холестерину в крові; - Знімає симптоми менопаузального синдрому, запобігає розвитку остеопорозу, ревматоїдного артриту; - Знижує активність аденоми простати; - Для профілактики раку грудей, товстого кишечника, простати; - При відновленні після інсультів, стресів, тривалих хвороб.
Джерело: Рецепт власний
|
|