Для рецепту вам буде потрібно:
короп - 1 шт. (Близько 600г)
морква - 2 шт.
цибуля ріпчаста - 4 цибулини
петрушка (корінь) - 1 шт.
оцет, перець чорний мелений, зелень петрушки, зелень кропу, сіль - за смаком
для соусу:
горіхи волоські - 15 шт.
білий хліб - 50г
часник - 4зубчика
олія- 1/2 склянки
Рибу очистити від луски і нутрощів, відрубати голову, хвіст і плавники, промити у воді, потім зняти філе, нарізати на шматки і укласти в сотейник. Додати в сотейник моркву, петрушку, ріпчасту цибулю, сіль, перець лавровий лист, трохи води і варити на слабкому вогні до повної готовності.
Готові шматочки риби охолодити в бульйоні, потім перекласти в тарілку і залити соусом з горіхів і часнику.
Для приготування соусу ,волоські горіхи очистити від шкаралупи і лушпиння, розтерти в ступці. М'якоть білого хліба намочити в рибному бульйоні, віджати і протерти через сито. Потім горіхи, протертий хліб і тертий часник покласти в керамічний посуд і збити ложкою, вливаючи потроху олію. Коли маса стане пишною, як крем, додати трохи солі, лимонного соку або лимонної кислоти і все добре перемішати.
Готового коропа викласти на блюдо, залити соусом, зверху покласти шматочок лимона, посипати зеленню петрушки і кропу.
Спеціально для відвідувачів dreamfood.ua
Рецепт з http://www.gotovim.ru