(Класичний рецепт з новим соусом) 500 г картоплі
сіль, 1 цибулина
по 1-му стручку червоного і жовтого перцю
1 авокадо
4 ст. л. лимонного соку
150 г йогурту
мелений чорний перець
мелений перець чилі
1/2 пучка петрушки
Картоплю ретельно вимити і варити неочищену в підсоленій воді 25 хвилин. Потім воду злити, дати картоплі трохи остигнути, очистити і нарізати тонкими кружечками.
Цибулю очистити і дрібно нарізати. Стручки солодкого перцю вимити, розрізати кожен навпіл, видалити серцевину з насінням і нарізати кубиками. Авокадо очистити, зрізати м'якоть з кісточки, нарізати невеликими шматочками і відразу збризнути лимонним соком. Половину авокадо розім'яти виделкою, а другу половину обережно змішати з картоплею, цибулею і солодким перцем.
Пюре з авокадо змішати з йогуртом, приправити сіллю, меленим чорним перцем і чилі. Заправити салат. Петрушку вимити, обсушити, дуже дрібно нарізати і посипати салат.
Журнал "Приємного апетиту!" (червень 2006)