Скумбрія - 2 шт часник - 3 зубчика паприка - 1 ч. л. оливкова олія - 2 ст. л. орегано за смаком сіль за смаком
Приготуйте маринад: в оливкову олію додайте сіль, паприку, орегано і видавіть чиснок. Рибу обробити, з філе витягніть кісточки. Добре намажте рибу маринадом і залиште на 20-30 хвилин, щоб вона просочилася спеціями і увібрала сіль. Протвінь застеліть пекарським папером або фольгою .Виложіть на нього філе риби шкірою вверх. Запікайте 10 хвилин при температурі 220 градусів.
P.S. Скумбрія - дуже корисна, насичена омега-3 жирними кислотами риба. Філе скумбрії в міру жирне. Воно ідеально підходить для засолювання і маринування, а в запеченому вигляді просто тане в роті. Важливо правильно підготувати шматочки скумбрії до відправки в духовку: дати їм настоятися в солі і прянощах.
|