Дуже смачне заварне тістечко, яке з'явилося в 80-х роках. Спеціально для нього був придуманий відмінний горіховий крем на жовтках, а зверху воно глазурується помадою і посипається горіхами.30 штук
тісто:
Для тіста:
200г борошна
100г масла
180г води
щіпка солі 2г
300г яєць (5шт великих)
крем:
285г масла
100г цукрової пудри
120г згущеного молока
40г води
4 жовтки
100г горіхів
1 ст.л. коньяку
прикраса:
300г
помади 60г горіхів
Тісто приготувати, як показано
тут. Через отвір діаметром 20мм відсадити 30 кульок на лист, застелений пекарським папером. Можна просто чайною ложкою викладати.
Спекти при 220С 10 хвилин, потім при 180 - 25 хвилин. Остудити, якщо не будете відразу використовувати, треба прибрати в пакет, щоб не зачерствіли.
Горіхи (і для посипання і для крему) треба підсмажити і подрібнити.
Крем.
Щоб жовтки не згорнулися при контакті зі згущеним молоком, їх змішують з водою і проціджують.
У каструльку кладуть жовтки, згущене молоко і уварюють на повільному вогні до загусання, як заварний крем. Можна уварювати на водяній бані, але не обов'язково, можна просто зробити вогонь поменше. Остуджують.
Розм'якшене масло треба збити з цукровою пудрою до побіління, а потім потроху додавати жовткову суміш.
У майже готовий крем додати коньяк і горіхи, добре збити.
Тістечка начинити кремом через дірку з корнетика, або розрізати і класти крем ложкою. Остудити.
Розігріти помаду, додавши воду або лікер (за ГОСТом лікер не передбачений, але горіховий тут відмінно підійде). Вмочати тістечка в помаду, насадивши на вилку.
І тут же посипати горіхами.
Дуже вдячна за рецепт chadeyka