|
Листкове тісто: 400 г борошна 200 г маргарину 200 г сметани 0.5 ч. л. солі 1 ст. л. горілки
Медове тісто: 50 г цукру 30 г масла 2 яйця 50 г меду 1 ч. л. соди 300 г борошна 1/4 ч. л. солі
Крем вершковий: 575 мл вершків 100 г цукру-пудри ваніль
Крем вершково-згущений: 6 ст. л. вершкового крему 200 г згущеного молока "Іриска"
1 скл. фундука
Листкове тісто: Посікти холодний маргарин з борошном, додати сметану з сіллю, горілку. Замісити не гладке тісто, поставити в холодильник на 2 год. Поділити на 6 частин, тонко розкатувати, наколоти виделкою. Пекти на сухому деку 3-5 хв при 220С до золотавого кольору.
Медове тісто: Яйця з цукром збити до кремової маси. Викласти в каструлю, додати мед, масло, сіль, нагріти до гарячого, всипати соду. Розмішати, маса буде пінитись. Зняти з вогню, додати борошно, вимісити. Тісто м'яке, може липнути. Розділити на 3 частини. Розкатати тоненько, пекти на застеленому папером деку 2 хв при 200С.
Крем вершковий: Вершки збити з цукром-пудрою та ваніллю. Відкласти 6 ст.л. з верхом окремо.
Крем вершково-згущений: В згущене молоко додати 6 ст.л. вершкового крему, розмішати до однорідності.
Зборка торта: 1 - наполеон + білий крем + посипати горіхами 2 - медовий + можливо пропитка ( злегка підсолоджене молоко з 1 ст.л. бренді) + білий крем + горіхи 3 - наполеон + кремовий крем 4 - наполеон + білий крем + горіхи 5 - медовий + пропитка + білий крем + горіхи 6 - наполеон + кремовий крем 7 - наполеон + білий крем + горіхи 8 - медовий + пропитка + білий крем + горіхи 9 - наполеон + кремовий крем
Торту дати можливість пропитатись.
Смачного!
|
|