Тісто макове:
6 жовтків, 300 г цукру розтерти на пухку масу
250 г змеленого маку залити склянкою кип'ятка, остудити і змішати з жовтковою масою. Додати 4 ст. л. борошна і 1 ч. л. порошку до печева. Окремо збити 6 білків та акуратно перемішати з маковою масою. Можна додати кілька крапель мигдальної олії.
Викласти тісто в форму.
Сирне тісто:
4 жовтка, 200 г цукру розтерти на пухку масу.
150 г масла або маргарину розтопити та остудити. Перемолоти 600 г білого сиру і вимішати з жовтками. До тіста добавити 1 ст. л. крохмалю і 1 . л. порошку до печева. В кінці вмішати 4 добре збитих білка. Можна добавити ромового аромату.
Викладати сирне тісто ложкою, зверху по маковому.
Пекти 60 хвилин при температурі 180 С. Якщо тісто сильно припікається зверху, то прикриваємо кусочком пергаменту та печемо далі.
Можна тісто залити потім шоколадом.
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua
Рецепт з блогу http://nenyanan.blox.pl/
Я пекла пів порції на пробу. Тортівиця 21 см. Мені якщо чесно трошки чогось бракувало в ньому. Якшо буду пекти на наступний раз, то в мак обов'язково дам горіхи, а в сир - родзинки. Вийде чудово! Ага, і залию шоколадом точно!