Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Пані Валевська
 

Пані Валевська

6 квітня, 2010  |  Коментів (19)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Пані Валевська


500 г борошна
1,5 ч. л. розпушувача
0,5 ст. цукру
200 г вершкового масла
6 жовтків

Замісити тісто і розділити на дві частини.

Для бізе:
6 білків
1,5 ст. цукру-пудри
1 ст. л. картопляного крохмалю

Білки збити на міцну піну. Потроху добавляти цукор, не перестаючи збивати. В кінці добавити крохмал і акуратно перемішати ложкою.

Окрім цього:
1 баночка джема з чорної смородини (450 г)
120 г різаного мигдалю
Форму розміром 25 x 33 cм викласти пергаментом. Викласти одну частину тіста, вирівняти. На тісто викласти половину джему, зверху полити білками і посипати половиною різаного мигдалю. Пекти при температурі 175ºC приблизно 40 хв. Так само поступити і з другою частиною тіста.

Крем:
2 ст. молока (500 г)
3 ст. л. борошна
2 ст. л. картопляного крохмалю
2 жовтка
3 ст. л. цукру
16 г мигдального цукру
200 г вершкового масла
декілька капель мигдального аромату

Один стакан молока розмішати з цукром. В другому збити жовтки, муку та крохмаль. Молоко з цукром довести до кипіння і вливати тонкою струйкою молоко з борошном, постоянно помішуючи. Варити до загустіння. Остудити.
М'яке масло збити, поступово добавляючи по одній ложці заварну масу. Добавити мигдальний аромат.

Перемастити цією масою коржі і поставити в холодильник мінімум на 3 години.

До речі, тут просто ідеальний рецепт заварного крему! Мигдального цукру не було, то використовувала ванільний

Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua

Рецепт з польского блогу http://mojewypieki.blox.pl/


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: gutka (6 квітня 2010 18:24)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 163
я на цей пляцок давно "око поклала" на польських сайтах, особливо зваблював крем, а ти мене випередила, Наталь а ти додавала смород.джем?
 



#2 написав: Натонька (6 квітня 2010 18:39)


Група: Адміністратор
Коментарів: 497
Варення зі смородини звичайне, домашнє. Я його ше давніше пекла трохи. Там дійсно дуже файний крем, такий ніжний-ніжний... Я його того разу в Спартак давала.


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#3 написав: Настя (6 квітня 2010 18:50)


Група: Гості
Коментарів: 0
Класний торт!
 



#4 написав: Маруся (6 квітня 2010 20:01)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 83
Дуже файна пані Валевська
 



#5 написав: muroslava07 (6 квітня 2010 21:51)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 6
Я теж бачила цей рецепт, але на іншому сайті. І мала охоту його спекти. Але ж стільки нових рецептів... короче - відклався на потім.
А в цілому він хороший. Зацікавили кремом.
 



#6 написав: Olenka (7 квітня 2010 00:35)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 21
Пляцок дійсно святковий! +
 



#7 написав: Орися (7 квітня 2010 17:41)


Група: Гості
Коментарів: 0
О і я теж спекла на свята цей пляцок з польського сайту. Дуже усім сподабався!
Довго вагалася бо там трохи є роботи біля нього, але результат порадувава!
 



#8 написав: Іванка (7 квітня 2010 18:05)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 139
Наталя! пляцок так гарно виглядає кортить спробувати smile
 



#9 написав: rozteracha (9 квітня 2010 22:45)


Група: Гості
Коментарів: 0
Пляцок дуже смачний,я колись його вже пекла!!!
 



#10 написав: marinka (15 травня 2010 15:12)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 236
На цей пляцок я теж була положила око, та не мала смородинового джему, мушу тепер спробувати!
 



#11 написав: olga.252664 (1 листопада 2010 15:49)


Група: Гості
Коментарів: 0
А замість смородини,можна щось інше додати....?? winked
 



#12 написав: Натонька (3 листопада 2010 18:22)


Група: Адміністратор
Коментарів: 497
olga.252664, не маю поняття smile Пробуйте.


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#13 написав: лесик-лисик (28 грудня 2011 17:21)


Група: Кондитер
Коментарів: 49
не торт а просто вкусняшка
 



#14 написав: Кіра (28 травня 2012 17:18)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 289
спекла щойно, завтра будемо пробувати....йдемо в гості))))
дякую за рецепт......
 



#15 написав: Pito4ka (25 червня 2013 21:04)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 14
Спекла і я цей чудовий пляцок - смакота!!! Але не в таку спеку))) Солодке ми обожнюємо, але Пані здалася аж занадто. Безе за ніч стояння в холодильнику перетворилося на вологе смачнюче суфле. Смородинове варення замінила на агрусове - дуже потрібну кислинку дало. Пекла коржі на деко від духовки, тому пляцок вийшов великий, але низький, то я його розрізала навпіл і перемазала згущенкою, то маю Валевську у два поверхи)))) Обов"язково пектиму ще, а рецепт крему обов"язково використаю, бо на смак - бомба!!!


--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
 



#16 написав: Кіра (25 січня 2016 19:40)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 289
коржі складати безе до безе?
 



#17 написав: Натонька (26 січня 2016 08:51)


Група: Адміністратор
Коментарів: 497
Кіра,
дивлюсь на фото і ніби ні))


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#18 написав: KASYA (21 лютого 2016 19:39)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Накінець і я спекла "Пані Валевську". Дуже смачно!


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#19 написав: masik_l (20 березня 2017 20:53)


Група: Гості
Коментарів: 0
зацікавили ви мене цим пляцком, шукаю щось нове смачне і гарне на неділю маю ДН в сімї хочу щось гарненьке, але боюсь щоб получився. хто пік - підкажіть чи гарно ріжеться чи не сильно крушиться тісто? бо мені треба оформити як торт
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 20
Гостей: 12
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100