500 г борошна
1,5 ч. л. розпушувача
0,5 ст. цукру
200 г вершкового масла
6 жовтків
Замісити тісто і розділити на дві частини.
Для бізе:
6 білків
1,5 ст. цукру-пудри
1 ст. л. картопляного крохмалю
Білки збити на міцну піну. Потроху добавляти цукор, не перестаючи збивати. В кінці добавити крохмал і акуратно перемішати ложкою.
Окрім цього:
1 баночка джема з чорної смородини (450 г)
120 г різаного мигдалю
Форму розміром 25 x 33 cм викласти пергаментом. Викласти одну частину тіста, вирівняти. На тісто викласти половину джему, зверху полити білками і посипати половиною різаного мигдалю. Пекти при температурі 175ºC приблизно 40 хв. Так само поступити і з другою частиною тіста.
Крем:
2 ст. молока (500 г)
3 ст. л. борошна
2 ст. л. картопляного крохмалю
2 жовтка
3 ст. л. цукру
16 г мигдального цукру
200 г вершкового масла
декілька капель мигдального аромату
Один стакан молока розмішати з цукром. В другому збити жовтки, муку та крохмаль. Молоко з цукром довести до кипіння і вливати тонкою струйкою молоко з борошном, постоянно помішуючи. Варити до загустіння. Остудити.
М'яке масло збити, поступово добавляючи по одній ложці заварну масу. Добавити мигдальний аромат.
Перемастити цією масою коржі і поставити в холодильник мінімум на 3 години.
До речі, тут просто ідеальний рецепт заварного крему! Мигдального цукру не було, то використовувала ванільнийСпеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua
Рецепт з польского блогу http://mojewypieki.blox.pl/