|
Тісто:
125 г масла 2 жовтка 100 г цукрової пудри 150 г борошна 1 ч. л. розпушувача 2 білки
Макова маса:
3 скл. маку 4-5 яєць 300 г цукрової пудри 225 г вершкового масла 1,5 ст. л. манки або крохмалю сік лимона
Масло розтерти з пудрою, додати жовтки, розтерти ще трохи та всипати борошно з розпушувачем. Замісити тісто, в останню чергу додавши збиті білки. Викласти тісто на деко, посипати сухарями. Зверху викладаємо макову начинку.
Мак запарити та перемолоти. Додати всі інгредієнти та добре розтерти. Випікати маківник при температурі 180 градусів 40-50 хвилин. Охолоджений полити шоколадом. Я роблю по Марічкиному рецепту: 3 ст. л. сметани, 3 ст. л. цукру і 3 ст. л. какао. Розтопити все, щоб розчинився цукор, додати 50 г масла. перемішати і зняти з вогню. На цей пляцок робила дві порції шоколаду. Зверху ще викладала горіхи підсушені в духовці.
Форма 23* 37 см.
Вага 1 кг 800 г
|
|