|
Тісто:
125 г масла 2 жовтка 100 г цукрової пудри 150 г борошна 1 ч. л. розпушувача 2 білки
Макова маса:
3 скл. маку 4-5 яєць 300 г цукрової пудри 225 г вершкового масла 1,5 ст. л. манки або крохмалю сік лимона
Масло розтерти з пудрою, додати жовтки, розтерти ще трохи та всипати борошно з розпушувачем. Замісити тісто, в останню чергу додавши збиті білки. Викласти тісто на деко, посипати сухарями. Зверху викладаємо макову начинку.
Мак запарити та перемолоти. Додати всі інгредієнти та добре розтерти. Випікати маківник при температурі 180-200 градусів. Охолоджений полити шоколадом. Я роблю по Марічкиному рецепту: 3 ст. л. сметани, 3 ст. л. цукру і 3 ст. л. какао. Розтопити все, щоб розчинився цукор, добавити 50 гр масла. перемішати і зняти з вогню. На цей пляцок робила дві порції шоколаду. Зверху ще викладала горіхи підсушені в духовці.
Форма 23* 37 см.
Вага 1 кг 800 г
|
|