(Яєчний лікер і консервовані вишні нададуть особливого смаку)Для тіста:
3 яйця
125 г цукру
200 г меленого фундука
1 щіпка розпушувача
Для начинки:
700 г консервованих вишень
1 ст. л. крохмалю
1 пакетик ванільного цукру
Для прикраси:
400 г вершків
1 пакетик ванільного цукру
2 пакетики закріплювача вершків
100 г яєчного лікеру
Порада:
для начинки можна використовувати не лише вишню, але і інші консервовані фрукти. До горіхового тіста прекрасно підходять груші і персики.тертий шоколад
Нагріти духовку до 180 градусів. Роз'ємну форму діаметром 26 см вистилати папером для випікання. Вишні відцідити.
Для приготування тіста відокремити яєчні білки від жовтків. Жовтки збити з 2 ст. л. води і цукровим піском за допомогою міксера.
Окремо збити яєчні білки. Мелені горіхи змішати з розпушувачем і висипати на збиті жовтки. Зверху викласти білки і все обережно перемішати.
Масу викласти в застелену пергаментом форму, розрівняти і зробити невеликі борти. Випікати корж 15-20 хвилин на нижньому рівні духовки.
Крохмаль розвести 6 ст. л. соку з вишень. Вишні з 120 мл соку і ванільним цукром довести при постійному помішуванні до кипіння. Додати крохмаль і зняти з вогню.
Готовий корж перекинути на решітку і зняти з нього форму. Папір для випікання змочити за допомогою пензлика і обережно видалити. Дати коржу остигнути.
Покласти корж на блюдо і поставити довкола борт форми. Викласти захололі вишні і розрівняти. При необхідності поставити в холодильник.
Вершки злегка збити за допомогою міксера, додати ванільний цукор і закріплювач, знову збивати міксером на найвищій швидкості, щоб вийшла щільна маса.
Приблизно 2/3 вершків викласти на вишні і розрівняти. Вершки, що залишилися, покласти в кондитерський мішечок із зіркоподібною насадкою.
По краю пирога видавити невеликі розетки із збитих вершків впритул один до одного, щоб вони утворили на поверхні суцільний борт.
Середину пирога заповнити яєчним лікером і поставити в холодильник. Перед подачею видалити борт, прикрасити горіхами, тертим шоколадом.
Порада: Пиріг краще готувати напередодні, щоб у нього було досить часу для охолодження. Якщо корж вийде сухуватим, його можна просочити 2-3 ст. л. яєчного або вишневого лікеру. Якщо лікер для прикраси видається вам дуже рідким, в нього можна додати розчинений желатин.
Мої коментарі: у мене не було яєчного лікеру, використовувала вишневий.
Журнал "Приятного аппетита" №2 (2007)