Для тіста:
5 яєць
2 ст. цукру
2-3 ст. л. сметани
2 ст. л. какао
1,5 ч. л. соди, гашеної оцтом
2 ст. муки
Для крему:
1,5 ст. молока
2 ст. цукру
450 г вершкового масла
300 г вишень, настояних на горілці
Для прикраси:
2 плитки чорного шоколаду
Тісто. Збити 5 білків з цукром.
Додати жовтки, сметану, какао, соду і муку. Все ретельно перемішати, випекти 2 коржі і охолодити.
З одного коржа вийняти середину, залишивши лише тонкі стінки.
Другий корж розрізати уподовж на 2 коржі. Один корж відкласти а інший разом з м'якоттю з першого коржа дрібно порізати.
Крем. Молоко і цукор розігріти на слабкому вогні, поки не розчиниться цукор до світло-коричневого кольору. Масло збити і тонкою цівкою влити в нього охолоджене молоко. Крем розділити на три частини.
У 2/3 крему додати крихту з коржів, вишні перемішати і наповнити порожній корж.
Потім прикрити половинкою коржа, що залишилася, і змастити торт кремом, що залишився.
Одну плитку шоколаду потерти і обсипати торт, а другу розтопити на водяній бані і полити торт.
Мої коментарі: пекла лише один корж зі всього тіста. Кремом зверху не змащувала, лише розтопленим шоколадом.
Журнал "Люблю готовить" №12 (2008)