Для тіста:
6 яєць
6 ст. л. цукрової пудри
3 ст. л. какао
1 ч. л. соди
3 ст. л. муки
Для крему:
150 г перемелених волоських горіхів
6 ст. л. гарячого молока
250 г вершкового масла
4 ст. л. цукрової пудри
Жовтки збити з цукровою пудрою добіла, додати какао, соду, муку.
Білки окремо ретельно збити і додати в першу масу.
Викласти тісто в прямокутне деко, змащене жиром і посипаний мукою, і випекти.
Гарячий корж викласти на стіл, на середину коржа покласти качалку і обережно перегнути, дати остигнути.
Крем: горіхи залити гарячим молоком, перемішати, охолодити. Розм'якшене вершкове масло розтерти з цукровою пудрою, додати горіхову суміш і перемішати ще раз.
Обережно підвести верхню частину коржа, вийняти качалку, вкласти трохи крему, потім по довжині коржа покласти очищені банани, викласти крем, що залишився, і притиснути трохи краї.
Поставити в холодильник на 2-3 годинки.
Журнал "Люблю готовить" №3 (2008)