Тісто для основи :
2 яйця
80 гр цукру
80 гр муки
можна дати чуть розрихлювача, а можна і без
ваніль
Начинка
30 гр желатину
5 великих яєць
1 ст цукру
150 гр масла вершкового
0,5 ст молока
1ст.л. муки без гірки
Спекти бісквіт - основу з двох яєць відомим вам способом ( чи відділяючи білки від жовтків, чи ні - як зручніше). Потому відділити білки від 5 яєць, покласти в холод. Жовтки розтерти з половиною стакана цукру, додати 1 ложку муки і молоко і поставити варитися на малесенькому вогні..( взагалі-то ця процедура по рецепту мала робитися на водяній бані, але то така марудна справа...) до максимального загущення. Готова маса має бути схожа на заварний крем...Остудити. Коли охолоне - добре збити. Масло збити до білого, змішати з жовтками, продовжуючи збивати ще 2-3 хв. Желатин замочити приблизно десь у стакані холодної води...розчинити на водяній бані чи у мікрі до рідкої консистенції. Трохи остудити, щоб був ледь теплий. Білок збиваємо з рештою цукру на міцну піну. З"єднуємо і збиваємо масляно-яєчну суміш із рідким желатином, потім легесенько і швидко перемішуємо з білковою піною.
Бісквіт кладемо в форму, яку вистеляємо плівкою, тоді торт легко від неї відійде, також легко буде торт витягти з форми, якщо вона не роз"ємна. Або можна зробити навколо бісквіту високі бортики із фольги. Бісквіт можна просочити любим сиропом, та це не обов"язково. Виливаємо , власне, "молоко" на бісквіт і кладемо в холод. Застигає дуже швидко. Торт заливаємо шоколадною глазур"ю.
Мої коментарі: Тортик насправді подібний до цукерків "Пташине молоко" Нам всім сподобався! Торт залива на другий день зранку плиткою чорного "Рошена" з 2 ст. л. молока.
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua
Рецепт Коко Шанель. Дякую, Наталочко, за поради в приготуванні. Розкажу всім по секрету, шо то в нас була одночасна онлайн випічка. Тобто пекли ми цей торт одночасно для коханих, перед днем Валентина, вечером)))) Дуже цікаво було!