...Я із своїм скромним тортиком прямо в тему - до дня закоханих! Одразу мушу вибачитися: тортик для себе, дуже вже випендрюватися не було коли...головне - від душі...
Насправді, крем білковий зварила, та щось чи не доварила сироп, чи недовзбила білки, чи просто день був не мій.....коротше, не тримались в мене купи трояндочки....аж до гніву мене довели...
Коротше, крем діти поїли ложками...
Торт для чоловіка, який обожнює цукерки "Пташине молоко"! Смачніших ласощів для нього в світі не існує!! Мусіла догодити...
Торт "Пташине молоко"
Торт готується надзвичайно швидко. Якого тільки "молока" в нас на сайті нема...а такого - нема!
Розрахований на тортівницю діаметром 22см.
Тісто для основи :
2 яйця
80 гр цукру
80 гр муки
можна дати чуть розрихлювача, а можна і без
ваніль
Начинка30 гр желатину
5 великих яєць
1 ст цукру
150 гр масла вершкового
0,5 ст молока
1ст.л. муки без гірки
Спекти бісквіт - основу з двох яєць відомим вам способом ( чи відділяючи білки від жовтків, чи ні - як зручніше). Потому відділити білки від 5 яєць, покласти в холод. Жовтки розтерти з половиною стакана цукру, додати 1 ложку муки і молоко і поставити варитися на малесенькому вогні..( взагалі-то ця процедура по рецепту мала робитися на водяній бані, але то така марудна справа...) до максимального загущення. Готова маса має бути схожа на заварний крем...Остудити. Коли охолоне - добре збити. Масло збити до білого, змішати з жовтками, продовжуючи збивати ще 2-3 хв. Желатин замочити приблизно десь у стакані холодної води...розчинити на водяній бані чи у мікрі до рідкої консистенції. Трохи остудити, щоб був ледь теплий. Білок збиваємо з рештою цукру на міцну піну. З"єднуємо і збиваємо масляно-яєчну суміш із рідким желатином, потім легесенько і швидко перемішуємо з білковою піною.
Бісквіт кладемо в форму, яку вистеляємо плівкою, тоді торт легко від неї відійде, також легко буде торт витягти з форми, якщо вона не роз"ємна. Або можна зробити навколо бісквіту високі бортики із фольги. Бісквіт можна просочити любим сиропом, та це не обов"язково. Виливаємо , власне, "молоко"
на бісквіт і кладемо в холод. Застигає дуже швидко. Торт заливаємо шоколадною глазур"ю. Мої люблять м"яку глазур по
рецепту НатонькиМої коментарі: оскільки я дуже фіолетово ставлюсь до білкового суфле - то й мені торт видався...ну так собі...як кажуть, буває й краще..
я би туди якихось вишень напхала, чи що...
.Та чоловік був просто в екстазі! Догодила!
За смаком ну дуже схожий на однойменні цукерки...