3 яйця збити зі склянкою цукру,
додати 1 чайну ложку вершкового масла,1 склянку сметани, 2,5 склянки борошна , 1 чайну ложку соди, погашеної оцтом і ванільний цукор за смаком.
Все гарно збити і вилити на невелике деко або сковорідку, змащену олією і посипану сухариками.
Випікати хв. 40,готовність перевірити дерев"яною паличкою або сірником.
Пляцок виходить пухкий,охолоджений розрізати і змастити кремом.
220 мл вершків 33%
2 ст. л. листкового чая "Earl Grey"
100г. молочного шоколаду
100г. гіркого шоколаду
2 ст.л. вершкового масла
Вершки влити в каструлю, довести до кипіння, всипати туди чай і дати настоятися хвиилин 5.
Процідити, листя чая добре відтиснути.
Вершки ще раз підігріти, шоколад розтворити в вершках.
Масло вмішати в масу.
Поставити в холодильник до застигання.
Остившу масу збити, зробити шаріки і обваляти в какао, можна в крихтах печива.
Зберігати в холодильнику в добре закритій коробці.
Мої коментарі: це мали бути цукерки, а я тою масою перемастила торт. І ще пропитала трошки коржі лікером. Дуже сильно смачно получилось! Дуже!
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua
За рецепт тіста дякую Майї, а за рецепт трюфельної начинки eliada з сайту http://www.koolinar.ru/recipe/view/63409