|
1 скл. цукру 2 яйця 0,5 ч. л. соди 1 скл. борошна 3 ст. л. сметани 3 ст. л. какао
Прошарок: 1 скл. цукру 2 яйця 1 скл. подрібнених горіхів 1 скл. родзинок 1/4 ч. л. соди 1 ст. борошна
Крем : 3 жовтки 150 г цукру 1 ч. л. борошна 150 мл вершків або сметани
200 г вершкового масла 1 ст. л. цукру
Сироп: 1 скл. цукру 1 скл. води 2 ст. л. коньяку
Яйця збити із цукром. Додати сметану, соду. Всипати какао та борошно. Тісто литке. Випекти корж, остудити.
Корж розрізати на 2 частини.
Прошарок:
Яйця збити із цукром, додати соду та борошно, перемішати. Всипати подрібнені горіхи, перемішати, всипати ізюм - перемішати. Тісто круте. Сформувати пиріг і випекти.
Жовтки, цукор, борошно та вершки або сметану запарити на плиті, не доводячи до кипіння (трохи загусне). Окремо розтерти 200 г масла із 1 ст. л. цукру, додати охолоджений крем, сік лимону за смаком, ваніль. Перемішати до однорідної маси. (Якщо трохи рідкуватий крем, то поставити його на декілька хвилин у холодильник).
Зварити сироп.
Покласти на таріль половинку 1-го коржа, пропитану сиропом, змастити кремом. Далі прошарок, пропитаний сиропом, крем і знову 2-га половинка коржа, пропитана сиропом. Зверху можна змастити шоколадним глазур'ю : 2 ст. л. какао 0,75 скл. цукру 4 ст. л. молока 70 г вершкового масла. (Зварити і гарячим змастити торт).
P.S. Обговорення є ще ось тут
Фото Natalyadiva.
|
|