|
100 г вершкового масла 100 г цукру 3 яйця 200 г сметани (10-20%) 3 ст. л. порошка какао 2 ч. л. розпушувача 150-200 г борошна крем: 100 г вершкового масла 150 г коричневого цукру (або білого) 100 мл вершків 33-35% ванільна паличка (або 2 ч. л. ванільного цукру)
Масло розтерти з цукром. Додати яйця, перемішати. Додати сметану, перемішати. Додати какао, перемішати. Додати розпушувач, замісити не дуже густе тісто. Формочки змастити маслом, викласти тісто, заповнюючи формочки на 2/3. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 25-30 хвилин.
Готуємо крем. Паличку ванілі розрізати вибрати насіння. Масло розтопити. Додати цукор. Додати вершки. Додати насіння ванілі (ванільний цукор додати на цьому ж етапі), перемішати. При постійному помішуванні довести масу до кипіння. Кип'ятити впродовж п'яти хвилин. Охолодити. Охолоджену масу збити. (охолодити в холодильнику) З допомогою шприца, або ж просто ложкою викласти крем на холодні кекси.
P.S. Вийшло 14 кексиків, можна на наступний раз і в 12 вмістити))) Самі по собі вони не є солодкі дуже, тому бажано все ж таки їсти їх з кремом, або ж полити шоколадом.
|
|