|
Для основи 200 г печива 1 ст. л. какао 50 г розм’якшеного вершкового масла 3-4 ст. л. молока
Для шоколадного суфле 100 г шоколаду 300 г пастоподібного сиру кімнатної температури (я брала сирок “Фанні”) 1 \ 4 скл цукрової пудри 1 пакетик (10 г) ванільного цукру 1 ст. л. швидкорозчинного желатину 200 мл вершків 33% 50 мл шоколадного або будь-якого іншого лікеру (за бажанням)
Дно рознімної форми 19 см. ( ябрала чуть більшу), застелити пергаментом, бортики змастити вершковим маслом, печиво подрібнити, додати масло і какао, перемішати, по необхідності додати молоко, повинна вийти маса, яка тримає форму. Готову масу викласти на дно форми, утрамбувати, поставити в холодильник. Шоколад розтопити на водяній бані, додати цукрову пудру, ванільний цукор і сир, добре все збити міксером, окремо збити вершки. Желатин розчинити в невеликій кількості гарячої води (приблизно 3-4 ст. л.), влити тонкою цівкою в сирну масу і добре перемішати міксером, потім додати вершки і алкоголь, ще раз збити, викласти крем у форму, прибрати в холодильник на ніч. На наступний день пройтися ножем по краю форми, зняти бортик, готовий торт можна посипати какао, прикрасити тертим шоколадом або свіжими ягодами.
P.S. Прохолодний, шоколадно - сирний десерт просто шикарний!!
Джерело: Сайт yakulinar.net
|
|