50 г пресованих дріжджів або пів столової ложки сухих розвести теплим молоком, дати підійти. Замісити тісто з 2 склянок молока або води, 1 яйця, 0,5 склянки масла (маргарин, олія) 0,5 склянки цукру. Борошна, скільки візьме. Тісто повинно відставати від рук і не повинно бути дуже м'яким.Поставити тісто в тепло, щоб підійшло. Тоді його обімнути, розкатати в пласт товщиною в палець. Склянкою вирізати кружечки, серединку корком від бутилки (або щось малого діаметру). У широку каструлю з водою, що кипить, кидати бублики порціями. Тільки-но спливуть, викласти на сухе деко, змастити водою з цукром, притрусити маком і випікати бублики 20-25 хвилин. Зверніть увагу на те, щоб тісто не було м'яким і бублики не переварилися, швидко викладайте їх на деко.
Газета "Порадниця" №11 (2005)