Для тіста: 300 г борошна 1 жовток 100 г сметани 100 г цукру 65 г вершкового масла 1 ч. л. соди щіпка солі
Для начинки: 200 г сиру 1 білок 1 ст. л. з гіркою борошна 50 г цукру 1 пачка ванільного цукру
Всі інгредієнт для тіста повинні бути кімнатної температури. Збити жовток з цукром до пухкості, додати сметану та м'яке вершкове масло. збите ще раз. Всипати просіяне борошно, сіль та соду. Замісити тісто руками. Воно повинно вийти м'яким та еластичним і не липким.
Для начинки з'єднати в мисці всі інгредієнти та збити блендером до однорідності.
Розігріти духовку до 180 С. Розкатати тісто в пласт товщиною 0,3 - 0,5 см та вирізати з нього круги діаметром 15 см Викласти 1-2 ч. л. начинки на один край круга і накрити іншим краєм, не закріплюючи. викласти на деко, застелене пергаментом та випікати 15-20 хвилин. Готові сочні остудити на решітці.
P.S. Мені сподобалось і тісто, і те що начинка не вилазила з усіх боків))) досить таки акуратно виглядає печиво.
|