500 г молока
50 г дріжджів
1 яйце
5 дес. л. олії
3 дес. л. цуку
сіль
борошно - скільки візьме, тісто повинно бути м'яким
У борошно покласти цукор, олію, сіль, яйце. В теплому молоці розвести дріжджі, відразу все замісити. Потім тісто покласти в великий пакет, зав'язати з розрахунком на те, що тісто збільшиться вдвоє. Занурити тісто в воду, в відро. Воно повинно "потонути". Коли тісто спливе (а це приблизно 30 хв), то воно готово. Викласти його на дошку, добре вимісити і розділити на 32 кульки. Потім кульки розкачати і викласти на них начинку. Може бути різна (м'ясо, капуста, сир, повидло і т. д.) Защипнути пиріжки і викласти їх на дошку (поки ліпите останні, перші вже підійдуть). Починати смажити потрібно тоді, коли всі пиріжки будуть зроблені. Першими на пательню класти ті, що були зліплені в першу чергу.
Рецепт спеціально приготований для відвідувачів сайту http://dreamfood.uaГазета "Кухня" №39-40 (2004)Мої коментарі: тісто дуже добре, пухкесеньке, супер! Але, воно в мене не потонуло... Так і плавало зверху, поки не збільшилось вдвоє))) Жарила з м'ясним фаршем. Однозначно буду робити ще. Ідеальне тісто для смажених пиріжків я знайшла)