45 г родзинок 148 г цукру 100 г вершкового масла 1 ч. л. ванільного цукру 0,5 ч. л. кориці 85 г вівсяного борошна 38-60 г теплої води (дивитись по консистенції) 1/3 ч. л. солі 200 г пшеничного борошна 1/4 ч. л. соди 18 г патоки або варення
Розігріти духовку до 210 С. Застелити деко пергаментом. Родзинки подрібнити в блендері до консистенції пюре. Цукор перетерти з маслом, додати ванільний цукор, корицю та родзинки, перемішати. Додати вівсяне борошно і половину води з розчиненою в ній сіллю. Добре перемішати. В останню чергу додати борошно, соду і патоку, перемішати. Замісити тісто, додаючи воду, що залишилась і орієнтуючись на консистенцію тіста (тісто повинно злегка кришитись, але в цілому бути однорідним і не липким) Розкатати тісто в пласт товщиною 9-11 мм. Формочками або склянкою вирізати печиво. Перенести заготовки на підготовлене деко і випікати в розігрітій духовці 8-11 хвилин. Краї в печива повинні стати горіхового кольору, а серединка більш світлого. Дати охолонути на решітці.
P.S. Я затонко розкатала печиво і пересушили. Ви так не робіть)) Печенько дуже схоже на магазинне вівсяне.
|