Тісто: 1 ст. сметани
1 яйце
0,5 ч. л. соди гашеної оцтом
1 ст. цукру
1 ст. муки
1 ст. л. крохмала
3 ст. л. какао
Зробити тісто.
Випекти корж.
Начинка:
300 г вишень без кісточок
50 г коньяку
Вишні вимочити в коньяці.
Сирний крем: 300 г сиру
2 ст. л. вершкового масла
3 ст. л. цукру
1 п. ванільного цукру
0,5 ч. л. кориці
Протерти сир через сито. Вершкове масло розтерти з цукром, ваніллю і корицею. Потім з'єднати з сиром і добре перемішати.
Розрізати корж по горизонталі. Просочити сиропом.
На нижній корж викласти половину сирного крему. Зверху викласти вишні і покрити їх другою половиною сиру.
Зверху накрити другою половиною коржа.
Залити теплою
шоколадною глазур'ю. Поставити в холодильник.
На папері намалювати зірки і обережно вирізати лезвією. Готовий трафарет покласти на торт і посипати цукровою пудрою, щоб на темній поверхні з'явилися білі зірки.
Мои коментарі: візьміть 2 порції сирної маси і збийте все в блендері. Торт просто чудовий, подобається навіть тим, хто не любить сир.
Газета "Кухня" №43-44 (2004 р)