2 середніх баклажана
300 г яловичини або телятини
1 цибулина
1 яйце
сіль, перець, хмелі-сунелі
Баклажани почистити смужками "зеброю", потім нарізати кружечками завтовшки 5-6 мм, трошки присолити, дати постояти 7-10 хвилин.
Приготувати з м'яса, цибулі, яйця фарш, додати сіль, перець, хмелі-сунелі, добре перемішати.
Кружечки баклажанів посолити і через 7-10 хвилин промити холодною водою, потім підсушити.
Вогнетривке блюдо, в якому можна буде запекти і подати на стіл, змастити вершковим маслом.
Ставити вертикально кружечок баклажана, притримуючи рукою, до нього прикладати коржик з фаршу за розміром кружечка, потім знову баклажан і знову фарш. Так чергувати по кругу, поки не заповниться вся форма.
У бульйоні або воді розвести 1 ст. л. томатної пасти, посолити, поперчити і залити до половини форми, накрити кришкою, поставити в духовку на 50-60 хвилин.
Гаряче блюдо посипати дрібно нарізаною зеленню і подати на стіл.
Мои коментарі: накривала фольгою, а не кришкою, в м'ясо давала перемеленого шпика. Коли було майже готове, зняла фольгу, присипала блюдо часничком, і поставила в духовку на 5 хвилин.
Журнал "Люблю готовить" №9 (2007)