|
700 - 900 г фаршу невелика капустина 1 цибулина 1 скл. рису 2 зубчики часнику 1 яйце сіль перець 1 морквина
Для підливи: 1,8 л води 2,5 ст. л. борошна 2 ст. л. томатної пасти 2 ч. л. солі 5 ч. л. цукру 2 лаврових листочки за бажанням зелень
Натерти на грубій терці капусту і обсмажити з цибулею і морквою на олії майже до готовності, посолити, охолодити. Рис відварити в підсоленій воді. У великій посудині змішати капусту, рис, фарш , подрібнений часник,яйце. Посолити, поперчити. Мокрими руками сформувати голубці і викласти на деко. Поставити деко у розігріту духовку до 250 С на 20 хвилин. Вони мають трошки зарумянитися. Каструлю з водою поставити на вогонь. Розвести борошно окремо у холодній воді, щоб не було грудочок. У каструлю з теплою водою додати томатну пасту, сіль, цукор, лаврове листя, зелень і перемішати. Довести до кипіння і при інтенсивному помішуванні помаленьку влити розведене борошно. Довести до кипіння. Деко із голубцями вийняти із духовки і залити підливою. Поставити в духовку на 10-15 хвилин. Потім зменшити температуру до 180 С і тушкувати голубці ще 40 хвилин. Смачного!
|
|