|
3 баклажани 1 середня голівка часнику 2 червоних і 2 жовтих перця 1 гострий перчик(по бажанню) петрушка та кріп (по 2-3 ст. л.-нарублені) сіль, чорний перець 1/3 скл. оцту (виноградного або яблучного) 2/3 скл. кип'яченої води олія
Баклажани нарізати на кружечки і помістити в велику посуду з соленою водою на 1 годину. Через годину витягнути з води, відтиснути в долонях і промокнути паперовими рушничками. В сковорідці розігріти олію і підсмажити баклажани, але не до 100% готовності - вони повинні бути м'якими, але не пересмаженими, світлими. Кожен шматочок промокнути паперовим рушничком. Перці запекти в духовці, очистити та нарізати кубиками. Зелень дрібно нарізати, часник видавити через часникодавку. Змішати перець з часником та зеленню. Посолити, поперчити. В скляний посуд викладати шарами - шар баклажанів, посипати сумішшю перців, знову баклажани, і знову перці. Змішати оцет, воду, сіль і перець. Залити баклажани. Рідина повинна тільки покрити верхній шар, не більше. Накрити кришкою. Бажано приготувати за день до подачі на стіл.
P.S. Перець можна брати одного кольору. Баклажани я запікала разом з перцем, а потім в маринад давала трохи олії.
|
|