500 г шпинату, сіль
500 г охолодженої звареної в "мундирі" картоплі
2 яйця
3 ст. л. панірувальних сухарів
2 зубчики часнику
перець, мускатний горіх
3 ст. л. топленого масла
Шпинат перебрати і вимити. Відкласти декілька листочків.
Шпинат бланширувати в підсоленій воді. Відкинути на друшляк і обдати холодною водою. Потім віджати і грубо порубати.
Очистити картоплю і пропустити її через м'ясорубку. Приготувати тісто, змішавши шпинат, картоплю, яйця і панірувальні сухарі.
Видавити часник часник через прес в картофельно-шпинатну масу. Заправити сіллю, перцем, мускатним горіхом, перемішати. Змочити руки холодною водою зробити оладки.
Розігріти на сковороді топлене масло і обсмажити в нім оладки до золотистого кольору.
Розкласти по тарілках і прикрасити шпинатом.
Журнал "Приятного аппетита"